Home » D:News » Ateii şi persoanele religioase se tem cel mai puţin de moarte, sugerează un studiu

Ateii şi persoanele religioase se tem cel mai puţin de moarte, sugerează un studiu

Ateii şi persoanele religioase se tem cel mai puţin de moarte, sugerează un studiu
Publicat: 31.03.2017
Sfârşitul vieţii este un moment înfricoşător pentru majoritatea oamenilor, dar conform unui studiu recent, persoanele extrem de religioase şi cele fără credinţe religioase tind să fie cel mai puţin speriate de moarte. Studiul sugerează că o mare parte din comportamentul uman este dictat de frica de moarte.

Cercetătorii de la Univeristatea Oxford au analizat studii anterioare pentru a descoperi legătura dintre religie şi anxietatea faţă de moarte, conform Science Alert. 

Munca lor s-a axat pe conceptul  cunoscut ca Teoria Managementului Terorii (TMT) care sugerează că există un conflict între dorinţa oamenilor de a  trăi şi procesul inevitabil al morţii, fapt ce generează anumite valori şi ritualuri culturale. 

Mecanismul de apărare uman  alimentează dorinţa umană de apartenenţă la un grup social şi afectează modul în care ne implicăm în diferite ritualuri sociale precum slujbele de la biserică sau partidele politice. Studiul sugerează că anxietatea faţă de moarte este scăzută în cazul persoanelor extrem de religioase. 

 Experţii au utilizat date din 100 de studii realizate între 1961 şi 2014, pentru a corela  gradul de aparteneţă religioasă şi frica de moarte a peste 26.000 de subiecţi din întreaga lume. 

Conform TMT, majoritatea ateilor au foarte puţine griji privind moartea, conform teoriei, dacă aceştia s-ar teme de moarte, ar căuta probabil un refugiu precum religia. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase