Home » D:News » Sarea reduce senzaţia de sete

Sarea reduce senzaţia de sete

Sarea reduce senzaţia de sete
Publicat: 01.05.2017
Alimentele sărate ne provoacă sete, însă rezultatele unei misiuni simulate pe Marte au arătat că, pe termen lung, o cantitate mare de sare absorbită reduce consumul de apă băută.

Rezultatul ilogic este foarte important pentru planificarea misiunilor viitoare pe Planeta Roşie. Cantitatea necesară de apă trebuie să fie furnizată de agenţiile spaţiale, deoarece zborul va fi lung, de cel puţin 510 de zile. Specialiştii cred că sarea creşte cantitatea de apă băută, deoarece este asociată cu mai multă eliminare de urină, relatează Rador.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă din Germania, Statele Unite şi în alte ţări au constatat că produsele alimentare cu multă sare au exact efectul opus asupra participanţilor la un experiment – 10 bărbaţi au trăit într-o cameră sigilată şi au primit un regim alimentar controlat timp de 205 de zile. Participanţii la experiment au băut mai puţină apă şi au reţinut mai multe lichide, deşi au produs mai multă urină. Ei au simţit mai acut senzaţia de foame, atunci când hrana lor a fost mai sărată. Studiul s-a repetat pe şoareci, cu aceleaşi rezultate.

Oamenii de ştiinţă au testat trei doze de sare – două, după cum consumă oamenii în general – (12 g şi 9 g) şi una în conformitate cu principiile unei alimentaţii sănătoase (6 g). Oamenii de ştiinţă subliniază faptul că rinichii sunt „o barieră biologică foarte eficientă, destinată reţinerii apei”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase