Home » D:News » Epidemie de pojar într-un stat american, după o campanie agresivă anti-vaccin. ”Este abject”

Epidemie de pojar într-un stat american, după o campanie agresivă anti-vaccin. ”Este abject”

Epidemie de pojar într-un stat american, după o campanie agresivă anti-vaccin. ”Este abject”
Publicat: 10.05.2017
În statul american Minnesota s-a produs cel mai mare focar de pojar din ultimele trei decenii. Acest lucru vine după o campanie agresivă a activiştilor anti-vaccin care au asociat vaccinurile cu autismul.

Activiştii au avut un mare succes în comunităţile somaleze. Siman Nuurali, un medic american-somalez de la Children’s Hospitals and Clinics of Minnesota, precizează că „este remarcabil să vii şi să vorbeşti cu o populaţie care este vulnerabilă şi marginalizată şi care nu are capacitatea de a se apăra şi să profiţi de acest lucru. Este abject”.

Din cauza acestei coampanii, frica faţă de vaccinuri s-a împământenit în comunitate, în ciuda multor cercetări de amploare care resping teoria unei asocieri între vaccinuri şi autism, scrie Science Alert.

Wakefield, un activist britanic care trăieşte în Texas, şi-a câştigat popularitatea printr-un studiu publicat în 1998 care susţinea existenţa unei legături între vaccin şi autism. Studiul a fost dovedit ca fiind fraudulos şi a fost retras de jurnalul unde a fost publicat şi, de asemenea, licenţa sa medicală a fost retrasă.

Izbucnirea a avut loc la începutul lui aprilie şi au fost înregistrate 44 de cazuri, dintre care doar două au fost cazuri cu copii vaccinaţi. De asemenea, aproape toţi provin din comunitatea somaleză din Hennepin County. Din cauza ratei de vaccinare scăzută şi a naturii extrem de infecţioase a bolii, experţii se aşteaptă să apară mai multe cazuri similare în viitorul apropiat.

Pojarul, care a rămas prezent în multe părţi din lume, a fost eradicat în Statele Unite la începutul acestui secol, dar a reapărut, iar comunitatea somaleză din Minnesota este un caz, dar nu singurul. În şapte state din SUA, Mexic şi Canada a existat un caz asemănător în 2014-2015, afectând 147 de oameni.

De asemenea, continentul american nu este singurul loc din lumea civilizată afectate. În Europa se înregistrează nenumărate cazuri, iar România este fruntaşă la acest capitol, cu peste 3.700 de cazuri şi 17 morţi, conform unui studiu OMS.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Vaccin revoluţionar împotriva unei infecţii pe care o au mulţi români

S-a găsit cauza apariţiei autismului? Un nou studiu arată spre bunicile fumătoare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă două doze de vaccin împotriva HPV

Un vaccin revoluţionar luptă contra cancerului de sân şi a celui ovarian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase