Home » D:News » Interdicţia impusă pasagerilor cu laptopuri în călătoriile cu avionul i-ar putea costa pe aceştia un miliard de dolari

Interdicţia impusă pasagerilor cu laptopuri în călătoriile cu avionul i-ar putea costa pe aceştia un miliard de dolari

Interdicţia impusă pasagerilor cu laptopuri în călătoriile cu avionul i-ar putea costa pe aceştia un miliard de dolari
Publicat: 18.05.2017
Extinderea interdicţiei, care, în prezent, se aplică doar unor servicii ale Statelor Unite din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, ar restricţiona călătoriile şi ar putea să nu fie cea mai bună metodă pentru a contraataca ameninţarea, a spus directrorul general al Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (AITA), Alexandre de Juniac, miercuri, într-un interviu.

Extinderea interdicţiei impusă dispozitivelor electronice la bordul avioanelor care include zborurile către Europa ar costa pasagerii companiilor aeriene un miliard de dolari, a spus directorul grupului global de lobby al industriei, citat de Bloomberg.

Ar putea impune un cost adiţional de peste un miliard de dolari asupra pasagerilor şi ar perturba afacerile între Statele Unite şi Europa”, a spus De Juniac.

Nu suntem siguri că această interdicţiei este adaptată ameninţării. Nu ştim care este argumentul care justifică măsura”, a explicat directorul.

AITA susţine că are nevoie de mai multe informaţii în ceea ce priveşte îngrijorările Statelor Unite pentru a contribui la dezvoltarea unor soluţii pentru securitatea şi protecţia pasagerilor, a spus De Juniac.

Reprezentanţii Statelor Unite şi ai Uniunii Europene se pregătesc să se întâlnească la Bruxelles pentru a discuta planurile Statelor Unite de a extinde interdicţia asupra laptopurilor, tabletelor şi consolelor în zborurile transatlantice. Uniunea Europeană nu are informaţii despre motivele iniţiativei, au transmis oficialii europeni, scrie Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase