Home » D:News » Problema POLUĂRII din China ar putea fi rezolvată cu ajutorul bicicletelor care consumă smog şi elimină aer curat

Problema POLUĂRII din China ar putea fi rezolvată cu ajutorul bicicletelor care consumă smog şi elimină aer curat

Problema POLUĂRII din China ar putea fi rezolvată cu ajutorul bicicletelor care consumă smog şi elimină aer curat
Publicat: 29.05.2017
Programele de închiriere a bicicletelor din China sunt foarte căutate în prezent. În ţară existând peste 30 de start-up-uri, unul dintre cele mai mari având peste 2,2 milioane de biciclete în 43 de oraşe. Daan Roosegaarde, un inventator din Olanda, a proiectat o bicicletă care absorbe smog-ul şi elimină aer curat.

În urmă cu trei ani, compania sa, Studio Roosegaarde, a lansat proiectul Smog Free, care a luat naştere după ce inventatorul a vizitat  oraşul Beijing şi a observat impactul poluării ,,În unele zile nu era vizibilă nici cealaltă parte a şoselei,” afirmă Daan. 

După lansarea turnului de absorbţie a smog-ului, Roosegaarde doreşte să utilizeze acelaşi mecansim pentru a putea fi utilizat de biciclete. Acesta utilizează un proces de ionizare pozitivă pentru captarea particulelor de praf extrem de mici din care este alcătuit smogul. În mare parte, particulele încărcate pozitiv din smog sunt atrase de o suprafaţă negativă din interiorul turnului. 

Roosegaarde afirmă că procesul de eliminare a smog-ului va funcţiona prin combinarea pedalatului cu un panou solar de dimensiuni reduse. În prezent, însă, proiectul se află în fază incipientă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase