Home » D:News » Ce greşeli faci atunci când foloseşti crema solară

Ce greşeli faci atunci când foloseşti crema solară

Ce greşeli faci atunci când foloseşti crema solară
Publicat: 24.06.2017
Andreea Haş, make-up artist, descrie greşelile frecvente care au loc atunci când foloseşti crema solară.

1. Foloseşti prea puţină cremă
„Majoritatea persoanelor nu folosesc suficientă crema de protecţie solară. Nu există o cantitate standard ce trebuie aplicată, căci depinde de textura cremei şi de cel care o foloseşte. Trebuie acoperit tot corpul, iar produsul trebuie masat până intră în piele. Crema de protecţie solară nu se ia pe vârful degetelor şi se pune pe piele, ci se toarnă o cantitate generoasă în palme şi se masează”, declară Andreea Haş, citată de CSID.

Specialiştii spun că nu vei risca niciodată să pui prea multă cremă, dar prea puţină da. Nu uita să te dai cu cremă pe zonele corpului expuse la soare chiar şi atunci când nu eşti la plajă, când eşti în oraş.

2. Crema este expirată
Data expirării cremei de protecţie solară este importantă. Dacă alte produse mai pot fi folosite şi după data expirării, cremele de protecţie solară conţin ingrediente ce se deteriorează în timp. Protecţia solară nu va mai fi eficientă şi, în plus, în ambalajul cremei tale pot pătrunde bacterii şi microbi. Este bine să citeşti cu grijă prospectul şi să o păstrezi în mod adecvat. Nu folosi crema de protecţie solară de pe un an pe altul.

Citeşte continuarea pe CSID.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

False mituri despre protectia solara

Paradoxul cremelor pentru protecţie solară: Cele cu factor de protecţie mare pot micşora riscul apariţiei melanomului în timp ce cremele cu factor scăzut cresc riscul apariţiei cancerului de piele

Cremele de protecţie solară nu vă apără cu adevărat. Ce au aflat cercetătorii, în urma unui studiu?

Greşelile frecvente în aplicarea cremei pentru protecţie solară

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase