Home » D:News » Penisul mumificat, în erecţie, al unui englez din secolul XVIII a fost evaluat la suma de 128 de mii de dolari

Penisul mumificat, în erecţie, al unui englez din secolul XVIII a fost evaluat la suma de 128 de mii de dolari

Oana Bujor 07.01.2017
Penisul mumificat, în erecţie, al unui englez din secolul XVIII a fost evaluat la suma de 128 de mii de dolari
Un muzeu din Marea Britanie susţine că deţine cel mai straniu artefact, un falus mumificat de 17,78 de centimetri.

Muzeul Curiozităţilor  din Marea Britanie a adăugat colecţiei penisul mumificat estimat la un cost de 3.200 de dolari anual, informează Mail Online. 

Curatorii muzeului declară că obiectul rar aparţine unui englez din secolul XVIII  care a avut erecţie în timp ce era spânzurat. Lipsa oxigenului în creier provocată de exemplu de pedeapsa capitală poate duce la formarea unei erecţii. Însă penisul nu a fost verificat până în prezent de un istoric independent. 

,,A fost îndepărtat de pe corpul unui englez care a fost spânzurat în secolul XVIII. Atunci când oamenii erau spânzuraţi, deseori aveau erecţie,” spune Viktor Wynd, curatorul muzeului.  Wynd susţine că falusul este estimat la o valoare de 128.000 de dolari. 

Practica restricţionării accesului oxigenului la creier poate provoca o formă de excitare sexuală cunoscută ca asfixiere erotică. Cercetătorii sugerează că o ,,erecţie în timpul morţii” (priapism) poate avea loc după deces şi este provocată de presiunea exercitată asupra cerebelului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: