Home » D:News » Secretul care le poate ajuta pe femei să trăiască mai mult

Secretul care le poate ajuta pe femei să trăiască mai mult

Publicat: 15.08.2017
Femeile care dau naştere la copii după vârsta de 30 de ani au toate şansele să trăiască mai mult.

Femeile care devin mame la o vârstă mai mare au toate şansele să trăiască mai mult, confiorm unui studiu realizat de cei de la Universitatea Coimbra din Portugalia. Cercetătorii au comparat speranţa de viaţă a mamelor din ţările europene, care au ajuns la vârsta de 65 de ani. şi momentul în care au început să aibă copii, scrie Gândul.

Specialiştii au descoperit că cele care au născut mai târziu trăiesc mai mult decât cele care au rămas însărcinate în adolescenţă sau la 20 de ani.

„Acest rezultat arată că femeile tind să trăiască mai mult cu cât sunt mai în vârstă atunci când rămân însărcinate, în special cu primul copil”, cred cercetătorii.

„Deşi există mai mulţi factori care pot creşte speranţa de viaţă, cel mai surprinzător rămâne vârsta pe care femeile o au atunci când rămân însărcinate, teorie care susţine că o sarcină după 30 de ani poate fi mai mult decât benefică’’, adaugă specialiştii.  

Un alt studiu care a fost publicat în revista Menopause susţine că cele care au copii după vârsta de 33 de ani au toate şansele să câştige pariul cu longevitatea, în comparaţie cu mamele mai tinere.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase