Prima pagină D:News

Un parc din Braşov care a fost ţinta vandalizărilor a fost transformată într-o zonă de relaxare

Redactia Descopera.ro | 08.17.2017 | ● Vizualizări: 556
Foto: Mediafax     + zoom
Galerie foto (4)

Braşovenii şi turiştii care ajung în zona de promenadă de Sub Tâmpa din municipiul Braşov se pot relaxa într-un mod inedit într-unul din părculeţele din această zonă, unde au fost amenajate primele staţii muzicale urbane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Panourile muzicale realizate din materiale reciclabile care simulează instrumente muzicale sunt noile atracţii pe care le pot descoperi cei care ajung în părculeţul din faţa Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Braşov, de Sub Tâmpa, scrie Mediafax.

Foto: Mediafax



Acestea au fost realizate în cadrul proiectului „Staţia Muzicală Urbană” derulat de Asociaţia pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului „Feed-Back” Braşov (Centrul de Voluntariat Braşov). Astfel, în părculeţ au apărut tobe realizate din găleţi de plastic de la vopsea sau talgere făcute din capace de tablă şi sonerii vechi. „Panourile muzicale realizate de voluntari sunt intervenţii minimale în spaţiul public urban, concepute să lase loc spontaneităţii si experimentelor. Aceste instalaţii au fost realizate din materiale reciclabile şi simulează instrumente muzicale.

Foto: Mediafax

Astfel, copiii prezenţi la inaugurare au testat tobele, chitara şi alte obiecte create de voluntari. Evenimentul a atras un număr impresionant de turişti din Germania, Polonia, Grecia, Israel, Spania, Maroc care au apreciat inovativitatea acestor panourile muzicale.

Voluntarii au organizat şi ateliere de educaţie ecologic, unde s-a creat o gamă diversă de obiecte din materiale reciclabile. Evenimentul a fost realizat de voluntarii asociaţiei noastre, împreună cu voluntari din Estonia, Grecia şi Franţa - care efectuează, prin intermediul Serviciului European de Voluntariat, un stagiu de voluntariat de 8 luni în Braşov”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Raluca Baco, coordonatorul proiectului.

Foto: Mediafax

Iniţiativa are ca scop încurajarea locuitorilor Braşovului să-şi petreacă timpul liber în spaţiile publice verzi din municipiu, prin inserţia unor obiecte interactive şi inovative. Nicolae Cioc, coordonatorul Centrului de Voluntariat Braşov, a subliniat faptul că prin derularea acestui proiect inedit s-a dorit transformarea acestui loc care era mai tot timpul vandalizat, într-o zonă de relaxare plăcută. „Deşi ne-a fost greu să ne luăm din timpul nostru să facem ceva pentru comunitatea braşoveană, sperăm ca oamenii care vizitează parcul să folosească instalaţiile noastre cu grijă şi să ne respecte munca.” a declarat Nicolae Cioc, coordonatorul Centrului de Voluntariat Braşov. Costul amenajării acestui parc se ridică la suma de 6.600 de lei, voluntarii obţinând o co-finanţare de peste 5.200 de lei de la o fundaţie care finanţează proiectele verzi.

 

Tag-uri: parc | brasov | turisti | muzica

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI