Home » D:News » Psiholog, despre cazul femeii care s-a aruncat în faţa trenului împreună cu cele trei fetiţe: ”Este vorba despre suicidul altruist”

Psiholog, despre cazul femeii care s-a aruncat în faţa trenului împreună cu cele trei fetiţe: ”Este vorba despre suicidul altruist”

Publicat: 17.08.2017
Femeia care s-ar fi aruncat, joi, alături de cele trei fetiţe ale sale în faţa trenului suferea de depresie, ea dorind să renunţe la viaţă pentru că era gravidă în cinci luni şi nu suporta ideea de a mai avea încă un copil, potrivit unor surse apropiate anchetei.
Sursa citată arată că tânara de aproximativ 30 de ani nu suporta ideea de a mai avea încă un copil, considerând că are deja prea mulţi, scrie Mediafax.

Ea suferea de despresie, fiind internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” de două ori. În prezent, ea nu se afla sub tratament medicamentos.

Conform sursei menţionate, femeia îşi dădea cu pumnii în burtă pentru a pierde sarcina. De altfel, ea ar mai fi pierdut o sarcină, în trecut, după ce ar fi făcut acest gest.
 
Mama femeii ar fi încercat în ultimul timp să o interneze din nou la Spitalul Obregia, însă nu a mai apucat.
 
În prezent, mama tinerei şi soţul acesteia sunt audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.
 
Cumnata victimei a povestit că nu crede în ipoteza sinuciderii, ea crezând că femeia ar fi căzut în faţa trenului.
 
„Cred că o avea pe cea mică în braţe şi pe celelalte mai mari, de mână. Nu cred că s-a sinucis. Nu a fost atentă, mai mult ca sigur. A venit la mama ei în vizită şi acum voia să plece acasă. Dacă era certată cu soţul, nu mai pleca. S-au îmbrăcat şi au zis că pleacă acasă. Nu voia să divorţeze. Dacă era să divoreţeze nu mai făcea şi al patrulea copil”, a povestit cumnata femeii, Florica Nedelcu.
 
Într-un comunicat dat publicităţii, reprezentanţi ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea au precizat că soţii Braunstein nu erau membri ai acestui cult religios, aşa cum s-a speculat anterior.
 
”Niciunul dintre cei doi nu sunt membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi nici nu sunt cunoscuţi ca frecventând Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea nu interzice folosirea anticoncepţionalelor şi a metodelor contraceptive. Indiferent de apartenenţa sau neapartenenţa celor doi şi a copiilor la o anumită confesiune religioasă, depresia nu ţine cont de acestea. Şi nu ţine cont nici de etnie, naţionalitate sau venituri. Depresia este o boală care afectează din ce în ce mai mulţi oameni şi, pe lângă traume personale şi factorii externi, este determinată de un dezechilibru chimic în creier. Din acest motiv, este nevoie de ajutor de specialitate pe termen lung. Menţionarea apartenenţei religioase este nejustificată şi induce ideea că sinuciderea unei persoane depresive ar avea vreo legătură cu apartenenţa la o confesiune recunoscută de Statul Român şi având statut egal cu celelalte 17 confesiuni religioase prezente în România”, se arată în comunicatul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.
 
Psiholog : Este vorba despre suicid în care mama ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic
 
Psihologii explică gestul mamei care s-ar fi aruncat în faţa trenului alături de cei trei copii ca fiind vorba despre „suicid altruist în care mama aflată, de regulă, în dispută soţul, cu familia acesteia, ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic”.
 
„Gestul sucidial apare în momente dramatice, în momente de provocări existenţiale cu caracter unic şi personal. Fiecare persoană are istoricul ei în ceea ce priveşte acest gest. Aceste împrejurări externe, înconjurătoare, care realizează presiune se obiectivează catastrofal în momentul în care şi persoana respectivă are dezechilibru emoţional, afectiv, proiecţii pesimiste. Deci este o îmbinare între condiţiile favorizante externe presante şi condiţiile interne, care ţin de personalitate, caracter, temperament. (..)Este vorba despre suicidul altruist în care mama aflată, de regulă, în dispută soţul, cu familia acestuia, ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic”, a explicat pentru MEDIAFAX Tudorel Butoi, psiholog criminalist.
 
Trei copiii de zece, opt şi trei ani au murit, joi, alături de mama lor, în vârstă de 30 de ani, după ce s-ar fi aruncat în faţa trenului, pe magistrala 800 Bucureşti- Constanşa, în halta Brăneşti. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal pentru a stabili cauzele şi circumstanţele în care cele patru persoane au decedat. Un criminalist al parchetului a ajuns la faţa locului pentru cercetări amănunţite.
 
Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că, în haina femeii a fost găsit un bilet de adio, cel mai probabil fiind vorba despre scrisoarea femeii. În biletul de adio găsit la faţa locului era scris „Îmi pare rău, nu mai suportam”, cuvinte scrise, cel mai probabil de mama în vârstă de 30 de ani.
 
Incidentul feroviar s-a produs, joi, între staţiile Pasărea şi Brăneşti, la ora 9.30. Trenul circula cu 160 de kilometri pe oră şi, potrivit declaraţiilor mecanicului, ar fi vorba de un act suicidal.
 
Mecanicul va fi consiliat psihologic.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase