Home » D:News » După analizarea a 20.000 de oameni s-a stabilit cantitatea de cafea consumată care poate reduce riscul mortalităţii cu 64%

După analizarea a 20.000 de oameni s-a stabilit cantitatea de cafea consumată care poate reduce riscul mortalităţii cu 64%

După analizarea a 20.000 de oameni s-a stabilit cantitatea de cafea consumată care poate reduce riscul mortalităţii cu 64%
Publicat: 04.09.2017
Consumul de cofeină poate avea efecte benefice asupra sănătăţii. Un nou studiu sugerează că această băutură poate reduce riscul morţii din nenumărate cauze.

Experţii au analizat relaţia dintre consumul de cafea şi mortalitate în cazul adulţilor de vârstă mijlocie din zona Mediteranei, informează IFL Science. Conform studiului, consumul a patru sau mai multe ceşti de cafea pe zi poate ajuta la scăderea riscului de mortalitate cu 64%.

”Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel global. Anterior, studiile susţineau că această băutură ar putea provoca mortalitatea, însă nu au fost analizate şi zonele mediteraneene,” afirmă dr. Adela Navarro, cardiolog din cadrul Spitalului de Navarra,  Spania.

În cadrul cercetării au fost analizaţi 20.000 de participanţi. În prima fază a testului, indivizii au completat un chestionar privind dieta alimentară, pentru ca experţii să poată afla cantitatea de cafea consumată zilnic. De asemenea, au fost analizaţi şi factori precum stilul de viaţă, sănătatea şi caracteristicile sociodemografice. Pe parcursul a 10 ani, subiecţii au fost monitorizaţi. Până în prezent, 337 de participanţi, care aveau vârsta medie de 37,7 ani la începutul studiului, au decedat. 

În cazul celorlaţi participanţi, riscul mortalităţii a scăzut cu 64% în cazul celor care consumau patru ceşti de cafea pe zi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase