Home » D:News » O manevră extrem de folosită în trafic este realizată greşit în 99% dintre cazuri. Cum se virează corect la stânga?

O manevră extrem de folosită în trafic este realizată greşit în 99% dintre cazuri. Cum se virează corect la stânga?

O manevră extrem de folosită în trafic este realizată greşit în 99% dintre cazuri. Cum se virează corect la stânga?
Publicat: 21.10.2017
Deşi legea privind circulaţia vehiculelor spune destul de clar cum ar trebui să abordăm un viraj la stânga, realitatea din intersectii este alta, scrie ProMotor.

În acest caz, dacă vedeţi pe cineva care încearcă să vireze la stânga în faţa voastră, să ştiţi că e foarte posibil să aibă dreptate.

Virajul la stânga se face prin stânga centrului intersecţiei. Deci, nu ocolind centrul imaginar al intersecţiei, cum era acum câtiva ani, potrivit ProMotor.

Iată ce spune Codul Rutier

CAPITOLUL V
Reguli de circulaţie
SECŢIUNEA a 3-a
Reguli pentru circulaţia vehiculelor
Art. 110
(1) În situaţiile în care există benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea direcţiei de deplasare se face prin stânga centrului imaginar al intersecţiei, iar dacă există un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificaţiei acestuia.
(2) Schimbarea direcţiei de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intră într-o intersecţie circulând pe acelaşi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectuează prin stânga centrului intersecţiei, fără intersectarea traiectoriei acestora.
(3) Amenajările rutiere sau obstacolele din zona mediană a părţii carosabile se ocolesc prin partea dreaptă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase