Home » D:News » Afecţiunile dermatologice de care pot suferi bărbaţii

Afecţiunile dermatologice de care pot suferi bărbaţii

Afecţiunile dermatologice de care pot suferi bărbaţii
Publicat: 02.11.2017
Chiar dacă în trecut bărbaţii nu dădeau prea multă importanţă aspectului lor, în ultimii ani au devenit din ce în ce mai preocupaţi de asta. Deşi există mici diferenţe între pielea bărbaţilor şi cea a femeilor (pielea bărbaţilor este mai groasă decât cea a femeilor), elementele de bază ale unui plan eficient de îngrijire rămân aceleaşi. În primul rând, este esenţial ca toată lumea, inclusiv bărbaţii, să identifice şi să înţeleagă tipul de piele pe care îl au.
Ce trebuie să mănânce bărbaţii pentru a-şi proteja tenul? Ce afecţiuni pot fi mai greu de învins. Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care a răspuns medicul dermatolog Proca Ancuţa pentru CSID.
 
Bărbaţii cu pielea sensibilă pot simţi un disconfort (senzaţii de arsură, de usturime) când folosesc produse pentru un ten normal, pentru că necesită produse speciale pentru tipul lor de ten, sensibil, predispus la iritaţii.  Tenul uscat, cu scuame, se poate însoţi de prurit (mâncărimi) sau de senzatii dureroase. Persoanele cu tenul gras au faţa lucioasă şi sunt predispuse la acnee şi dermatită seboreică.
 
Tenul mixt este gras în zona T (frunte, nas şi bărbie) şi uscat în celelalte zone. Tenul normal nu are de obicei probleme în a tolera anumite produse .
 
Înţelegerea tipului de piele vă va ajuta să selectaţi produsele de îngrijire potrivite . Dacă aveţi piele grasă, predispusă la acnee, căutaţi produse de curăţare şi hidratante non-comedogenice, care nu vă vor înfunda porii. Dacă aveţi piele sensibilă, utilizaţi produse cu o textură lejeră, fără parfum sau alcool, deoarece produsele care conţin aceste ingrediente pot produce iritaţii.
 
Citeşte continuarea în CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase