Home » D:News » Cine este cel mai bun cofetar din lume: A revoluţionat lumea deserturilor

Cine este cel mai bun cofetar din lume: A revoluţionat lumea deserturilor

11.04.2017
Cel mai bun cofetar din lume este în 2017 francezul Cédric Grolet, executive chef la Hotel Le Maurice din Paris.

Cédric Grolet  a fost nominalizat în 2015 pentru această distincţie, iar anul trecut a primit premiul pentru cel mai bun desert din partea Lebey Guide. Premiul pentru cel mai bun cofetar al anului a fost înmânat în cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York.

Din juriu au făcut parte chef Jean-François Piège, chef Pierre Hermé, Denis Courtiade, manager al restaurantului Alain Ducasse at the  Plaza Athénée şi Catherine Roig, managing editor la Version Femina.„Votul a fost unanim şi vine ca recunoaşterea unui cofetar tânăr şi talent. În câţiva ani Cédric Grolet a revoluţionat lumea cofetăriei  cu deserturile pe care le-a creat la Le Maurice, restaurant cu două stele Michelin. Chiar şi deserturile clasice au adus un suflu nou, făcându-le de neuitat pentru clienţi. Umil, prodigios, Cédric Grolet transmite emoţie şi plăcere.”, şi-a motivat juriul alegerea.

CITEŞTE CONTINUAREA ŞI VEZI GALERIA FOTO PE GUSTARTE.RO

Cele mai noi articole
Vremea în luna martie. Ce temperaturi anunță meteorologii pentru începutul primăverii
Vremea în luna martie. Ce temperaturi anunță meteorologii pentru începutul primăverii
Site-ul care-ți poate reanima rudele moarte. Serviciul este gratuit
Site-ul care-ți poate reanima rudele moarte. Serviciul este gratuit
Hilde Krüger, cel mai carismatic agent al lui Hitler
Hilde Krüger, cel mai carismatic agent al lui Hitler
Inversarea polilor magnetici ai Pământului ar fi dus la dispariția în masă a neanderthalilor
Inversarea polilor magnetici ai Pământului ar fi dus la dispariția în masă a neanderthalilor
De ce sunt temperaturile din deșert atât de scăzute pe timpul nopții
De ce sunt temperaturile din deșert atât de scăzute pe timpul nopții
Un biolog marin a folosit realitatea virtuală pentru a plimba oamenii prin adâncurile Oceanului Pacific
Un biolog marin a folosit realitatea virtuală pentru a plimba oamenii prin adâncurile Oceanului Pacific
Cercetătorii au detectat, pentru prima dată, o „particulă fantomă” de la o stea distrusă de o gaură neagră
Cercetătorii au detectat, pentru prima dată, o „particulă fantomă” de la o stea distrusă de o gaură neagră
Industria aeriană concepe o aplicație care ar permite călătorii fără carantină
Industria aeriană concepe o aplicație care ar permite călătorii fără carantină
Ce trebuie să știm despre autismul virtual și cum îi protejăm pe cei mici de capcana tehnologiei
Ce trebuie să știm despre autismul virtual și cum îi protejăm pe cei mici de capcana tehnologiei
Cel mai vechi document atestat, scris în limba română cu caractere chirilice, împlinește 500 de ani. „Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung” (1521)
Cel mai vechi document atestat, scris în limba română cu caractere chirilice, împlinește 500 de ani. „Scrisoarea lui ...
Ce produce, de fapt, „mirosul de mașină nouă” și de ce este periculos
Ce produce, de fapt, „mirosul de mașină nouă” și de ce este periculos
Rămășițele unui războinic foarte înalt, din Uralii Meridionali, descoperite într-un mormânt aparte
Rămășițele unui războinic foarte înalt, din Uralii Meridionali, descoperite într-un mormânt aparte
Ce este stratul de ozon și cât de important este pentru noi?
Ce este stratul de ozon și cât de important este pentru noi?
De ce devine respirația atât de zgomotoasă atunci când dormim
De ce devine respirația atât de zgomotoasă atunci când dormim
Comuna din România care deține titlul de „Sat European de Tineret 2021”
Comuna din România care deține titlul de „Sat European de Tineret 2021”
S-au plimbat pe Lună, iar pe 28 februarie 1970 au ajuns la Bucureşti
S-au plimbat pe Lună, iar pe 28 februarie 1970 au ajuns la Bucureşti
Berea este tot mai apreciată de români. Și pasiunea femeilor pentru această băutură a crescut
Berea este tot mai apreciată de români. Și pasiunea femeilor pentru această băutură a crescut
Unde a fost deschis primul restaurant care serveşte carne artificială obținută prin bioprintare 3D
Unde a fost deschis primul restaurant care serveşte carne artificială obținută prin bioprintare 3D