Home » D:News » În unele cazuri nu este recomandată utilizarea bicarbonatului de sodiu. Iată care sunt acestea

În unele cazuri nu este recomandată utilizarea bicarbonatului de sodiu. Iată care sunt acestea

În unele cazuri nu este recomandată utilizarea bicarbonatului de sodiu. Iată care sunt acestea
Publicat: 20.12.2017
Bicarbonatul poate funcţiona şi ca soluţie de curăţare. Cu toate astea, nu toate obiectele pot beneficia de această tehnică, pentru că multe se pot deteriora.
Majoritatea suprafeţelor de metal pot fi curăţate cu bicarbonat de sodiu, dar cu cele de aluminiu trebuie să aveţi grijă. Dacă faceţi procedura rapid şi limpeziţi imediat ce aţi pus bicarbonatul de sodiu, nu ar trebui să existe probleme, informează CSID.
 
Ideal ar fi să nu lăsaţi praful pe obiectele de aluminiu pentru că va oxida, iar vasele îşi vor schimba culoarea.
 
Există specialişti care susţin că cel mai bun mod de a curăţa argintăria este prin frecarea cu bicarbonat de sodiu şi împachetarea cu folie de aluminiu. Totuşi, la polul opus sunt cei care spun că procedura este prea abrazivă, iar asta duce la deteriorarea pieselor. Această tehnică nu este însă recomandată, mai ales dacă vesela are piese decorative din pietre preţioase din perle. Dacă aveţi obiecte valoroase, e indicat să le duceţi la un specialist.
 
Vesela aurită şi marmura
Şansele să aveţi veselă aurită cu aur de 24 k poate fi destul de mică. De obicei, se folosesc imitaţii. Oricum ar fi, este bine să aveţi grijă cu bicarbonatul de sodiu şi să alegeţi altă metodă de curăţare, scrie Gustarte.ro.
 
De asemenea, producătorii de marmură nu recomandă folosirea bicarbonatului de sodiu. Chiar dacă nu este abraziv, aplicările repetate pot duce la deteriorarea marmurei. Folosiţi doar detergenţi speciali.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase