Home » D:News » 6 aspecte suprinzătoare despre viaţa din Coreea de Nord

6 aspecte suprinzătoare despre viaţa din Coreea de Nord

6 aspecte suprinzătoare despre viaţa din Coreea de Nord
Publicat: 07.01.2018
Există multe aspecte pe care oamenii nu le cunosc despre Coreea de Nord, în mare parte din cauza regimului restrictiv pe care liderii ţării l-au implementat. Dar imaginile din satelit şi turiştii care vizitează ţara prezintă o imagine diferită a vieţii din Coreea de Nord.

O imagine din spaţiu prezintă faptul că nord-coreenii au o problemă continuă cu sistemul electric din ţară. National Geographic prezintă faptul că alte surse au dezvăluit foametea ce a dus la moartea a milioane de oameni în ultimii ani. 

Eunsun Kim, care a evadat la vârsta de 11 ani alături cu mama sa, afirmă că îndoctrinarea începe odată cu momentul naşterii cetăţeanului nord-coreean. ”Am fost spălaţi pe creier chiar din burta mamei,” afirmă ea. ”Peste 90% din melodiile pe care le cântam erau despre familia lui Kim sau despre partid. Venerarea familiei lui Kim este un lucru normal,” adaugă ea. 

Iată şase aspecte mai puţin cunoscute despre una dintre cele mai restrictive ţări din lume: 

1. Pyangyang este surpinzător de frumos de la înălţime

Imaginile surprinse deasupra capitalei Coreei de Nord sunt extrem de rare şi prezintă clădiri văruite în culori pastelate dispuse de-a lungul râului. Videoclipul a fost realizat de un străin căruia i-a fost permis să înregistreze imaginile dintr-un avion de dimensiuni mici. Deşi guvernul permite rareori filmarea, regizorii Rob Whitworth şi J. T. Singh au reuşit să surprindă viaţa de zi cu zi în cadrul unui videoclip al capitalei Pyongyang

2. Serviciul militar este parte a vieţii locuitorilor

”Îi vezi oriunde. Nu sunt doar pentru apărarea ţării, ci şi a identităţii Coreei de Nord,” afirmă fotograful David Guttenfelder din cadrul National Geographic. 

Soldaţii sunt implicaţi în proiectele de dezvoltare a infrastructurii. Guttenfeld este unul dintre puţinele persoane din occident care a stat o perioadă îndelungată în Coreea de Nord, din 2000 până în prezent. Acesta a fost invitat la Jocurile anuale, unde a putut observa coregrafiile soldaţilor şi parada artileriei. Toate persoanele din cadrul evenimentului au un rol, inclusiv spectatorii care utilizează cartoane colorate pentru a realiza mozaicuri, spune fotograful. 

3. Pyongyang prezintă imagini ale frumuseţii

Deşi în staţiile de autobuz din Occident se regăsesc graffiti sau reclame, în staţiile de autobuz din Coreea de Nord se regăsesc imagini cu privelişti sau zgârie nori. Autobuzele sunt cel mai utilizat mijloc de transport în comun, unde accesul la autoturismele private este restricţionat. Un bilet costă în jur de 5 woni, mai puţin de 0,1 cenţi americani. 

4. Vulcanul de pe peninsulă ar putea erupe

Muntele Paektusan prezintă o activitate crescută în ultimii ani. În urmă cu un mileniu, vulcanul a explodat, generând una dintre cele mai puternice erupţii din istorie, norul de cenuşă ajungând până în Japonia. 

5. Unii locuitori din Coreea de Nord se bucură de anumite elemente de lux

Nord-coreenii se bucură de o staţiune de ski şi de un parc de role. De-a lungul anilor fotograful a surprins creşterea popularităţii utilizării rolelor pentru recreere. ”Nici nu pot număra câte parcuri de role sunt în Coreea de Nord. Iniţial era în mare parte pentru elite, dar în ultimii ani a devenit un mod de relaxare şi pentru oamenii de rând,” a declarat fotograful. 

6. Metroul din Pyonguang este extrem de elaborat

Iniţial, doar două staţii de metrou erau deschise turiştilor, apoi guvernul a deschis alte 17 staţii pentru turişti în 2015. Locuitorii care utilzează metroul coboară la peste 96 de metri adâncime acompaniaţi de cântece patriotice. Aceştia trec de uşi groase din fier care fac din staţii buncăre ce ar putea fi utilizate în cazul unui atac nuclear. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase