Home » D:News » Cât de puternică este cea mai nouă rachetă balistică nord-coreeană. Anunţul oficialilor

Cât de puternică este cea mai nouă rachetă balistică nord-coreeană. Anunţul oficialilor

Cât de puternică este cea mai nouă rachetă balistică nord-coreeană. Anunţul oficialilor
Publicat: 01.12.2017
Racheta balistica nord-coreeană Hwasong-15, testată cu succes în cursul zilei de marţi, pare a fi dezvoltată cu ajutorul unei tehnologii noi, au declarat joi experţi din cadrul armatei sud-coreene citaţi de site-ul agenţiei Yonhap.
Evaluarea vine în contextul în care agenţia de presă de la Phenian a publicat fotografii cu noua rachetă balistică intercontinentală, care prezintă o formă diferită a vârfului în comparaţie cu versiunea precedentă, Hwasong-14, scrie Mediafax.

„Din evaluările noastre iniţiale, Hwasong-15 este un nou prototip. Există diferenţe clare în privinţa aspectului focosului din Hwasong-15, a părţii de legătură dintre primul şi al doilea segment (al rachetei) şi a dimensiunii generale. Partea frontală a rachetei Hwasong-15 este rotundă şi relativ turtită, în timp ce în cazul Hwasong-14 este ascuţită”, a declarat colonelul Roh Jae-Cheon, purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei sud-coreene.

Noua rachetă balistică nord-coreeană a fost prezentată pe un transportor lansator cu câte nouă roţi pe fiecare parte, indicând faptul că racheta este mai lungă decât Hwasong-14, care se afla pe un dispozitiv cu câte opt roţi pe fiecare parte.
 
Presa de la Phenian a distribuit zeci de fotografii de la momentul lansării dispozitivului balistic, inclusiv cu liderul Kim Jong-Un care ar fi asistat personal activităţile de lansare. Într-una dintre fotografii, preşedintele nord-coreean este înfăţişat cum strânge pumnul drept, în timp ce monitorizează datele de zbor pe un ecran, iar în spatele lui Kim Jong-Un se află trei cadre militare.
 
Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii. Racheta ar fi atins o altitudine de aproximativ 4.475 de kilometri – de peste zece ori mai mare decât cea a Staţiei Spaţiale Internaţionale – şi ar fi parcurs o distanţă de 950 de kilometri, în 53 de minute.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase