Home » D:News » Aceşti cinci paşi te ajută să renunţi la fumat

Aceşti cinci paşi te ajută să renunţi la fumat

Publicat: 14.01.2018
Aceşti cinci paşi te ajută să renunţi la fumat
Renunţarea la fumat este un obicei popular la început de an, care, pentru mulţi, se repetă în fiecare an. Probabil nu lipsa de voinţă este problema, ci lipsa de strategie, de aceea, cei cinci paşi enunţaţi mai jos pot fi esenţiali pentru renunţarea, în sfârşit, la acest obicei nociv.

Înainte de a enunţa paşii, de menţionat că aceştia au venit ca urmare a unui studiu realizat de cercetătorii de la Anxiety and Health Behaviors Lab al Universităţii din Texas, Austin, astfel că recomandările lor au o anumită greutate.

Acordă-ţi timp pentru a renunţa treptat la ţigări

Determină numărul de ţigări pe care le fumezi într-o zi şi scade treptat acest număr în următoarele zile sau săptămâni. Cercetătorii spun că, astfel, fumătorul se va familiariza cu practica de a rezista impulsului de a fuma, dar va ajuta şi în ceea ce priveşte familiarizarea cu simptomele cauzate de lipsa ţigărilor, scrie Futurity.

Cunoaşte motivele pentru care vrei să te laşi de fumat

Se ştie că pentru sănătate, cel puţin în principal, dar motivele trebuie specificate clar, chiar scrise într-un jurnal. Această practică ar ajuta la motivaţie. Analizează motivele din mai multe puncte de vedere, de la sănătate la partea financiară.

Asigură-te că ai susţinerea prietenilor şi familiei

Omul este animal social, de aceea este important ca susţinerea şi motivaţia să existe şi din exterior. O încurajare este întotdeauna bună în momente dificile.

Identifică-ţi slăbiciunile

Identificarea situaţiilor care duc la fumatul unei ţigări şi plănuirea modului în care vei evita aceste situaţii este o strategie extrem de utilă. Dacă te afli la o petrecere unde se fumează, încearcă să o eviţi sau dacă nu, informează-ţi prietenii de dorinţa de a renunţa la fumat, poate aşa te vor încuraja sau chiar îţi vor interzice să fumezi (vezi punctul de mai sus). Este posibil să nu ai niciun beneficiu social, depinde de prietenii tăi.

Fă-ţi un plan de rezervă

Unul dintre cele mai mari obstacole este acela al simptomelor care apar în primele zile sau săptămâni. De aceea, nicotina ar trebui să fie înlocuită cu gumă, pachete cu nicotină sau alte lucruri similare. Doza poate fi redusă treptat, până ce organismul nu va mai avea nevoie de nicotină.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ţigarete electronice vs ţigări obişnuite: ce arată rezultate

Fumatul unui pachet de ţigări pe zi provoacă 150 de mutaţii în fiecare celulă a ADN-ului asociat cu diferite tipuri de cancer

Avertismentul unui expert pneumolog: În fumul de ţigară există substanţe radioactive

Efectul fumatului îndelungat asupra creierului nostru (FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase