Home » D:News » VIDEO ”Palatul de Gheaţă” al lui Stalin din Siberia se topeşte

VIDEO ”Palatul de Gheaţă” al lui Stalin din Siberia se topeşte

VIDEO ”Palatul  de Gheaţă” al lui Stalin din Siberia se topeşte
Publicat: 29.01.2018
Un labirint uimitor din tuneluri de gheaţă construit în timpul Războiului Rece a început să se topească. Locul a fost utilizat ca un frigider natural, realizat pentru depozitarea peştelui în 1950. Denumită ''Palatul de Gheaţă a lui Stalin',' structura este în pericol de prăbuşire din cauza apelor calde care erodează intrările.

În prezent, sunt alocate fonduri pentru ”urgentarea” consolidării pasajelor deoarece autorităţile din Siberia nu dispun de suficienţi bani pentru a salva labirintul de gheaţă, deşi acesta este considerat monument regional. 

Palatul lui Stalin a fost creat de un inginer german exilat de Stalin în Siberia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Gustav Backmann şi alţi muncitori exilaţi au petrecut câţiva ani săpând permafrostul din portul Novy pentru a construi un frigider natural, în 1956. 

Scopul labirintului era de a stoca munţi de peşte înainte ca acesta să fie procesat şi exportat în Europa. Depozitul se întinde pe 7.000 de metri pătraţi şi are o temperatură constantă de -14 până la -12 grade Celsius pe tot parcursul anului. Locul este utilizat şi în prezent, fiind cel mai mare depozit realizat prin muncă manuală. Tunelurile şi pereţii din permafrost au aproximativ o lungime de 140 de metri lungime. 

Istoricul local Andrey Ogorodnikov a afirmat că ”oamenii au lucrat în trei ture timp de 10 ani pentru a pătrunde prin permafrost. Toţi erau implicaţi, atât femeile cât şi bârbaţii”. 

Proiectul a fost finalizat în 1956, la trei ani de la moartea lui Stalin, ulterior Backmann a emigrat în Ucraina. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase