Home » D:News » Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, susţine că se aseamănă cu dictatorul sovietic, Iosif Stalin

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, susţine că se aseamănă cu dictatorul sovietic, Iosif Stalin

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, susţine că se aseamănă cu dictatorul sovietic, Iosif Stalin
Publicat: 20.09.2017
Preşedintele venezuelan Nicolas Maduro a afirmat că are multe în comun cu liderul sovietic Iosif V. Stalin, adăugând că este criticat de oameni politici care utilizează măsuri mult mai dure în ţara lor, făcând referire la referendumul privind independenţa Cataloniei, informează agenţia Tass.

„Sunt oameni care consideră că sunt un Stalin din Caraibe. Şi chiar arăt ca el: uitaţi-vă la profilul meu facial”, a declarat Maduro într-un program de televiziune, scrie Mediafax.

„Uneori mă uit în oglindă şi îmi pare că arăt ca Stalin”, a adăugat liderul de la Caracas.

„(Premierul spaniol Mariano) Rajoy a trimis poliţia în Catalonia pentru a reţine 700 de primari. Cine acţionează ca un dictator? Maduro, care permite opoziţiei să organizeze un plebiscit, sau Rajoy care nu vrea să permită Cataloniei să aibă ceva de spus”, a comentat preşedintele Venezuelei.

Nicolas Maduro, acuzat de tendinţe autoritariste, este din anul 2013 preşedinte al Venezuelei.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanţi. Opoziţia acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanşarea de alegeri anticipate şi pentru a acumula şi mai multă putere. După luni de proteste violente, Maduro a dispus crearea unei Adunări Constituante, care este controlată de partidul de guvernământ, ca să contracareze Parlamentul dominat de opoziţie.

Pe 31 iulie, Statele Unite au impus sancţiuni juridice şi financiare contra preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, catalogat drept „dictator”.

În condiţiile unei crize economice şi politice profunde, regimul preşedintelui Nicolas Maduro din Venezuela a devenit tot mai dependent de Rusia pentru finanţare, oferind în schimb Moscovei active ale companiilor de stat, în special din industria petrolieră, se arată într-o analiză publicată în luna august de agenţia de ştiri Reuters.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase