Home » D:News » Cercetătorii americani au descoperit cel mai simplu remediu împotriva depresiei

Cercetătorii americani au descoperit cel mai simplu remediu împotriva depresiei

Cercetătorii americani au descoperit cel mai simplu remediu împotriva depresiei
Publicat: 30.01.2018
Plimbările în natură contribuie la reducerea depresiei la adulţi şi un nou studiu demonstrează că zonele verzi au un efect benefic şi asupra adolescenţilor.

Cercetătorii americani au analizat 9.000 de copii cu vârste între 12 şi 18 ani şi au descoperit că adolescenţii care trăiesc în zone verzi sunt afectaţi de un nivel mai redus de depresie, scrie Gândul.

Efectele benefice ale naturii au fost mai pronunţate în cazul copiilor de 10-14 ani. Totodată,  „studiile anterioare au demonstrat că slaba expunere la natură este asociată cu o „doză” mai mare de emoţie negativă şi un comportament pe măsură”, a declarat autorul studiului publicat în Jurnalul pentru Sănătatea Adolescenţilor, Carla Bezold, din cadrul Harvard T.H. Chan School of Public Health, Boston.

Pentru a vedea dacă acest fenomen este adevărat în anii de adolescenţă, cercetătorii au analizat 9.385 copii, care au început să participe în anul 1999 la un studiu de proporţii referitor la bunăstarea tinerilor americani.

Participanţii au fost testaţi psihologic şi au furnizat informaţii despre consumul de droguri şi alte aspecte personale. Echipa lui Bezold s-a folosit de informaţiile geografice pentru a identifica unde locuiesc tinerii şi datele din satelit, pentru a examina zonele în care se află casele acestora. Au fost analizaţi factori precum densitatea, proximitatea faţă de spaţiile verzi şi ape.

Cercetătorii au stabilit că 11,5% dintre copii au simptome de depresie şi sunt afectaţi de lipsa spaţiilor verzi, în care să se relaxeze.nPe de altă parte, cei care locuiesc în zone înverzite sunt mai puţin deprimaţi, a stabilit Bezold.

Citeşte continuarea în Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase