Home » D:News » Cea mai bună alternativă la laptele de vacă este laptele de soia, conform unui nou studiu

Cea mai bună alternativă la laptele de vacă este laptele de soia, conform unui nou studiu

Cea mai bună alternativă la laptele de vacă este laptele de soia, conform unui nou studiu
Publicat: 16.02.2018
Laptele de soia este cel mai sănătos dintre toate variantele de lapte vegetal, potrivit unui studiu publicat în Journal of Food Science and Technology, citat de Times.

ercetătorii de la McGill University din Canada spun că laptele de vacă rămâne cea mai bună şi complexă sursă de proteine, carbohidraţi şi grăsimi. Pentru cei care nu pot sau nu vor să consume acest tip de lapte, alternativa din soia este cea mai apropiată de ceea ce organismul are nevoie. Are cel mai mare conţinut de proteine dintre toate tipurile de lapte vegetal, între 7 şi 12 g pentru fiecare porţie de 220 grame.

Laptele de soia conţine isoflavonoide care s-au dovedit a fi benefice în lupta contra cancerului. Totuşi, nu este substitutul perfect. Gustul nu este pe placul tuturor, dar nu aceasta este principala problemă. Conţinutul de acid fitic face organismul să absoarbă şi să difere mai greu vitaminele şi mineralele.

Laptele de migdale care este printre cele mai apreciate tipuri de lapte vegetal datorită gustului şi consistenţei are puţine calorii şi este bogat în acizi graşi monosturaţi. Aceştia ajută la pierderea în greutate şi reduc colesterolul rău, LDL. Totuşi, nu are proteine şi carbohidraţi în cantităţi suficiente ceea ce îl face să nu fie la fel de echilibrat nutriţional ca laptele de vacă şi cel de soia.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase