Home » D:News » Cancerul mamar se răspândeşte mult mai rapid în corp din cauza unui compus regăsit în aceste alimente

Cancerul mamar se răspândeşte mult mai rapid în corp din cauza unui compus regăsit în aceste alimente

Cancerul mamar se răspândeşte mult mai rapid în corp din cauza unui compus regăsit în aceste alimente
Publicat: 09.02.2018
Sparanghelul şi alte alimente ar putea fi excluse din dieta pacienţilor afectaţi de cancerul mamar deoarece cresc riscul răspândirii tumorii prin organism, afirmă specialiştii.

Cercetătorii studiază dacă schimbarea alimentaţiei ar putea ajuta pacienţii cu tumori mamare după ce studiile realizate asupra şoarecilor au demonstrat că asparagina, un compus din sparanghel, dar prezent şi în alte alimente, duce la răspândirea bolii în alte organe. 

Conform The Guardian, atunci când cercetătorii au redus asparagina din dieta animalelor cu tumori mamare au descoperit că tumorile secundare din alte ţesuturi s-au redus considerabil. Răspândirea celulelor maligne în oase, plămâni sau creier reprezintă principala cauză a morţii printre pacienţii diagnosticaţi cu tumori mamare. 

”Este o descoperire promiţătoare ce ne va ajuta să modificăm dieta persoanelor cu astfel de tumori,” a declarat prof. Greg Hannon, director al Institutului pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie.

Asparagina este un aminoacid produs în mod natural în corpul uman, dar se regăseşte şi în alimentaţie, în diferite tipuri de carne, legume sau lactate. Specialiştii au studiat şoarecii cu forme agresive de cancer mamar. În urma unei diete bogate în asparagină, rozătoarele au dezvoltat tumori secundare în câteva săptămâni şi au murit în câteva luni. 

În jurnalul de specialitate Nature, cercetătorii au explicat cum au redus capacitatea tumorii de a se răspândi prin corp prin blocarea asparaginei cu un medicament denumit L-aspariginase. De asemenea, şi eliminearea alimentelor bogate în asparagină din dieta animalelor a ajutat la diminuarea răspândirii.  Aminoacidul ajută celulele canceroase să îşi schimbe forma şi să se înprăştie mult mai uşor în corp. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase