Home » D:News » Care sunt florile benefice pentru sănătate

Care sunt florile benefice pentru sănătate

Care sunt florile benefice pentru sănătate
Publicat: 09.04.2018
Florile au utilizări diverse şi variate: medicinale, gastronomice, cosmetice. Dacă aveţi un dubiu cât de mic în privinţa siguranţei în ceea ce priveşte consumul sau identificarea vreunei flori, în special a uneia sălbatice, cereţi sfatul farmacistului sau al unui botanist (amator sau profesionist) şi nu ezitaţi, în niciun caz, să utilizaţi un atlas botanic ( carte care descrie plantele ce cresc într-un anumit loc).

Florile medicinale utilizate extern

Aceste flori tratează micile neplăceri dermatologice din viaţa de zi cu zi. Floarea de arnică este utilizată pentru a accelera vindecarea loviturilor, a contuziilor, a echimozelor, a vânătăilor… în timp ce florile de calendula (gălbenele) sunt recomandate mai degrabă drept cicatrizant în cazurile de arsuri solare, de iritaţii cutanate şi de plăgi mici. Acestea se utilizează sub formă de crème, de alifii, de infuzii, de tinctură-mamă şi macerate uleioase.

Florile medicinale utilizate extern

Plantele medicinale utilizate pe cale orală sunt cel mai frecvent ingerate sub formă de infuzii sau decocturi. Este vorba în special de albăstrea, nalbă de pădure, muşeţel roman, romaniţă, mac de camp, hibiscus, violetă, portocal amar, creţuşcă, podbal sau trifoi roşu. Unele dintre acestea sunt comestibile, altele sunt disponibile sub formă de extracte fluide, de tinctură-mamă, de capsule sau uleiuri esenţiale.

Florile comestibile

Alegeţi întotdeauna florile cele mai parfumate. Florile medicinale din grădină care pot fi mâncate sunt florile de năsturei, de limba- mielului şi de nalbă de pădure, petalele de gălbenele, de trandafir şi de Echinacea, florile şi bobocii de arpagic. Şi alte flori din grădina de flori şi cea de zarzavaturi sunt comestibile, cum ar fi florile anumitor varietăţi de crin sălbatic, florile de dovlecei, de brumărele sau de crăiţe, petalele de crizantemă sau de mărăriţe japoneze.

O mare varietate de flori sălbatice şi-ar putea găsi locul în bucătăria dv: socul, leurda, urzica moartă, teiul, macul de camp, nalba de pădure, luminiţa-nopţii, trei- fraţi- pătaţi, păpădia, violeta.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase