Home » D:News » Cum putem evita depresia din timpul sărbătorilor

Cum putem evita depresia din timpul sărbătorilor

Cum putem evita depresia din timpul sărbătorilor
Publicat: 06.04.2018
Paştele se apropie, dar aceste zile libere nu reprezintă un motiv de fericire chiar pentru noi toţi. De multe ori, când se termină toată această goană după cadouri, când pregătirile sunt finalizate, mulţi dintre noi se confruntă cu un sentiment greu de ignorant: singurătatea. De ce se simt oamenii mult mai singuri în această perioadă, de ce această trăire e, de fapt, arma cu care încercă să se pedepsească, ne explică psihologul Radu Leca. Iată ce spune specialistul pentru Ce se întâmplă, doctore?
 „Singurătatea de Sărbători este aşteptată inconştient de către depresivi. Aceştia îşi doresc un motiv de care să îşi lege suferinţa. Evident, inconştient. Intrebarea se adresează aşa: are nevoie depresivul de sprijinul familiei de sărbători, indiferent de sărbători? Da! Motivatia? Împiedicarea unui suicid” , precizează psihologul Radu Leca pentru Ce se întâmplă, doctore?
 
Depresivul se transformă de sărbători. Zâmbeşte mai mult, oferindu-ne impresia normalităţii, doar că în spatele zâmbetului poate sta presentimentul de uşurare simţit în prezenţa cristalizării gândului suicidal.  „Depresivul zâmbeşte eliberat de povara existenţei pe Pămant. Acesta ştie că în câteva ore, tot acest Univers absurd, în care are mult prea multe responsabilităţi, se sfârşeşte, iar el devine liber’’, adaugă specialistul.
 
Sfaturile pentru a evita episodul depresiv de sărbători:
 
Toate pregătirile de sărbători implică şi depresivul
Lăudaţi depresivul chiar şi pentru lucrurile ce nu le face
Căutaţi să provocaţi depresivul să vorbească şi să râdă
Pictaţi manual ouăle înroşite pentru masa de Paşte
De ce oamenii se simt singuri în pragul sărbătorilor?
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase