Home » D:News » Chinezii inaugurează cel mai lung pod din lume. Are şase benzi şi patru tuneluri

Chinezii inaugurează cel mai lung pod din lume. Are şase benzi şi patru tuneluri

Publicat: 11.04.2018
China se află pe punctul de a-şi transforma oraşele prin intermediul unor megaproiecte.

În următorii 10 ani, China plănuieşte să încurajeze 250 de milioane de oameni să se mute în megaoraşele din ţară. Pentru a face faţă acestei migraţii uriaşe, oficialii ţării au investit zeci de miliarde de dolari în proiecte de infrastructură gigantice. 

Business Insider notează că, anul acesta, China va inaugura cel mai ambiţios megaproiect, un pod ce face legătura între Hong Kong, Macao şi oraşul sudic Zhuhai.  Acesta se întinde pe 54,71 de kilometri fiind cel mai lung pod din lume ce tranzitează marea. 

Denumit podul Hong Kong-Zhuhai-Macao, proiectul ar putea scurta la jumătate călătoria. Localnicii vor putea traversa estuarul Pearl River în aproximativ o oră. Podul are şase benzi şu patru tuneluri, iar unul dintre ele fiind subacvatic. De asemenea, China a construit şi patru insule artificiale pentru a susţine structura. Denumită ”o minune inginerească”, structura este realizată din 420.000 de tone de oţel, suficient material pentru construirea a 60 de turnuri Eiffel.

Specialiştii în infrastructură se aşteaptă ca 40.000 de vehicule să tranziteze zilnic podul.Oficialii susţin că podul va fi funcţional pentru următorii 120 de ani, însă nu poate fi tranzitat de biciclişti sau pietoni. Până în prezent, preţul construcţiei nu a fost publucat, însă unii specialişti estimează că ar fi fost necesari 15 miliarde de dolari. Construirea întregului proiect a durat şapte ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase