Care sunt alimentele care scad riscul de depresie

02 05. 2018, 12:00

“Fiecare emoţie, stare pe care organismul o resimte, este rezultatul unor procese chimice care au loc la nivel celular. Substanţele secretate la nivelul creierului, cum ar fi serotonina sau hormonul fericirii, ne pot influenţa starea de spirit şi pot participa la ameliorarea stării depresive’’, spune medicul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?!

Iată care sunt, în opinia specialistului, alimentele care pot aduce buna dispoziţie şi pot scădea riscul de depresie!

Ciocolata conţine o serie de compuşi responsabili pentru o stare de spirit pozitivă şi poate induce senzaţia de calm. Totodată,  creşte producţia de endorfine în organism, ceea ce conferă organismului o stare de bine.

Orezul brun conţine carbohidrati cu absorbţie lentă care declanşează în organism eliberarea de serotonină şi norepinefrină, care vă ajută să faceţi faţă mai bine stresului, pentru că vă îmbunătăţeşte dispoziţia şi energia.

Usturoiul conţine o substanţă numită alicină care ajută la dispariţia stărilor de epuizare fizică şi psihică. Aceasta are proprietăţi antivirale şi antifungice, scade colesterolul şi tensiunea arterială, care este asociată cu stresul, şi ajută la creşterea bunei dispoziţii.

Seminţele de floarea-soarelui conţin potasiu, complexul de vitamine B12 (mai ales B6 şi acid pantotenic) şi zinc, substanţe a căror nivel scade mult în timpul perioadelor de stres.

Citeşte continuarea pe CSID.