Home » D:News » Mamele care au aceste cinci obiceiuri sănătoase reduc riscul obezităţii la copii

Mamele care au aceste cinci obiceiuri sănătoase reduc riscul obezităţii la copii

Publicat: 14.07.2018
Mamele care au aceste cinci obiceiuri sănătoase reduc riscul obezităţii la copii
Copiii şi adolescenţii ale căror mame au cinci obiceiuri sănătoase - dietă sănătoasă, exerciţii fizice regulate, menţinerea greutăţii corporale sănătoase, consumul moderat de alcool şi lipsa fumatului - sunt cu 75% mai puţin predispuşi la a deveni obezi, comparativ cu cei ale căror mame nu au avut niciunul dintre aceste obiceiuri.

Studiul nostru este primul care demonstrează că un stil de viaţă sănătos în general este mai important decât oricare dintre factorii individuali care alcătuiesc un astfel de stil de a trăi”, a precizat Qi Sun, autor principal al studiului şi cercetător la Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Pentru acest studiu, cercetătorii s-au concentrat pe asocierea dintre stilul de viaţă al mamelor şi riscul apariţiei obezităţii la copiii lor cu vârste între 9 şi 18 ani. Au examinat datele a 24.289 de copii înscrişi în programul Growing Up Today Study, care au fost născuţi de 16.945 femei înscrise în programul Nurses’ Health Study II, scrie Science Daily.

Experţii au găsit că 1.282 dintre copii, sau 5,3%, au devenit obezi în perioada de cinci ani de monitorizare. Obezitatea maternală, fumatul şi sedentarismul au fost strâns asociate cu obezitatea la aceşti copii.

Deşi cea mai mare scădere în riscul apariţiei obsezităţii s-a observat la mamele şi copiii care aveau obiceiuri sănătoase, multe dintre aceste obiceiuri enunţate la început au avut un impact semnificativ asupra reducerii riscului apariţiei obezităţii atunci când au fost analizate individual. Spre exemplu, copiii ale căror mame au menţinut o greutate corporală normală aveau un risc cu 56% mai mic decât cei ale căror mame s-au îngrăşat. De asemenea, copiii ale căror mame nu fumează au avut un risc cu 31% mai mic de apariţie a obezităţii, comparativ cu copiii care au mame fumătoare. Acelaşi lucru a fost valabil şi pentru consumul de alcool, unde o cantitate moderată reduce riscul apariţiei obezităţii la progenituri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Legătura dintre obezitate şi cancer

Obezitatea, provocată şi de temperaturile mari din case

Conform unui nou studiu, obezitatea este o boală contagioasă

Peste 2 miliarde de oameni suferă de obezitate sau sunt supraponderali

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase