Home » D:News » Dieta recomandată pentru persoanele cu colon iritabil

Dieta recomandată pentru persoanele cu colon iritabil

Dieta recomandată pentru persoanele cu colon iritabil
Publicat: 30.07.2018
Sindromul colonului iritabil este o tulburare inconfortabilă caracterizată prin modificări dramatice ale mişcărilor intestinale. Unii oameni experimentează diaree, în timp ce alţii au constipaţie. Crampele şi durerile abdominale pot face ca activităţile de zi cu zi să devină insuportabile. Află cele mai frecvente diete disponibile pentru a reduce simptomele deranjante şi pentru a duce o viaţă sănătoasă.
Dieta bogată în fibre
Fibrele adaugă consistenţă scaunelor, ceea ce oferă ajutor digestiei. Adulţii ar trebui să consume între 20 şi 35 de grame de fibre pe zi. Alimentele bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele şi cerealele integrale sunt hrănitoare şi contribuie la prevenirea constipaţiei. Cu toate acestea, dacă suferi de balonare din cauza consumului crescut de fibre, încearcă să te focalizezi strict pe fibrele solubile găsite în fructe şi legume, în loc de cereale.
 
Dieta cu fibre solubile
În timp ce fibrele pot ajuta anumite persoane care suferă de colon iritabil, creşterea consumului de fibre poate agrava simptomele în cazul în care experimentezi frecvent gaze şi diaree. Înainte de a elimina complet fibrele din dietă, concentrează-te asupra surselor de fibre solubile găsite în alte produse, cum ar fi merele, fructele de pădure, morcovii şi fulgii de ovăz. Fibrele solubile se dizolvă în apă în loc să adauge un volum suplimentar asociat cu fibre insolubile. Sursele comune de fibre insolubile includ fasole, nuci, roşii, stafide, broccoli şi varză.
 
Dieta fără gluten
Glutenul este o proteină găsită în produse din cereale, cum ar fi pâinea şi pastele. Proteina poate afecta intestinele la persoanele care prezintă intoleranţă la gluten. Unii oameni cu sensibilitate sau intoleranţă la gluten pot experimenta de asemenea şi sindromul colonului iritabil. În astfel de cazuri, o dietă fără gluten poate reduce simptomele.
 
Elimină orzul, secara şi grâul din dietă pentru a vedea dacă problemele gastrointestinale se îmbunătăţesc. Dacă eşti un mare iubitor al pastelor şi pâinii, nu dispera însă – există soluţii! – produsele fără gluten sunt o sursă ideală pentru tine!
 
Continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase