Home » D:News » Parmezanul ar putea avea pe etichetă imagini asemănătoare cu cele de pe pachetele de ţigări

Parmezanul ar putea avea pe etichetă imagini asemănătoare cu cele de pe pachetele de ţigări

Parmezanul ar putea avea pe etichetă imagini asemănătoare cu cele de pe pachetele de ţigări
Publicat: 22.07.2018
Imaginaţi-vă un calup de Parmigiano-Reggiano cu ale sale patruzeci de kg de bunătate, să ne imaginăm crusta sa lucioasă de culoare aurie, ştanţată cu simboluri care îi atestă autenticitatea. Şi apoi…
 Şoc: o etichetă cu imaginea unui om gras şi bolnav lângă care scrie: ”Parmigiano Reggiano dăunează grav sănătăţii dvs.“ Sau: „Brânza provoacă diabet“. Practic, un coşmar. Care ar putea deveni însă realitate.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii va propune în luna septembrie o rezoluţie care ar putea include taxe mai mari şi avertizari înfricoşătoare de tipul celor scrise pe pachetele de ţigări pe alimentele acuzate că ar favoriza boli netransmisibile, dar teribil de mortale precum diabetul zaharat, cancerul, atacul de cord. Un adevărat război sfânt, sau mai degrabă sănătos, având în vedere că acestea sunt principalele cauze de mortalitate din lume, numai din cauza cancerului murind anual nouă milioane de oameni. Iar bolile cardiovasculare sunt chiar mai rele, fiind inamicul public numărul unu.
 
Problema este însă că pe lista neagră a OMS, în afara junk food-ului, riscă să ajungă şi unele dintre bijuteriile agro-alimentare Made in Italy, cum ar fi Parmigiano Reggiano, respins din cauza faptului că ar conţine puţin mai multă sare decât cantitatea recomandată. La fel şi şunca de Parma, uleiul de măsline extra virgin, pastele făinoase, pizza. Practic toate punctele de rezistenţă ale dietei mediteraneene considerate în întreaga lume ca fiind un adevărat elixir al vieţii, vor fi demonizate peste noapte, nefiind suficient de light. Şi puse la acelaşi nivel cu gudronul din ţigări care distruge plămânii, cu băuturile carbo-gazoase, sau chiar mai rău. Deoarece chiar şi astăzi, în unele ţări care au adoptat eticheta de tip semafor, (roşu = interzis, ​​galben = de consumat cu moderaţie, verde – fără limită), băutura din Atlanta, în versiunea light sau zero, are undă verde în timp ce aproape toate produsele italiene autentice sunt interzise.
 
Continuarea pe Rador.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase