Home » D:News » Mai multe recorduri româneşti, certificate de The Academy of World Records

Mai multe recorduri româneşti, certificate de The Academy of World Records

Mai multe recorduri româneşti, certificate de The Academy of World Records
Publicat: 15.09.2018
Mai multe recorduri româneşti din domeniul medical, precum cea mai mare paradă de ambulanţe şi cele mai vechi institute de endocrinologie - "C.I. Parhon" din Bucureşti -, respectiv de geriatrie - Ana Aslan din Bucureşti - din lume au fost certificate de The Academy of World Records.

Academia Recordurilor Mondiale, cea mai mare organizaţie care certifică astfel de performanţe, a publicat în această săptămână, pe site-ul oficial (https://www.academyofworldrecords.com/), mai multe recorduri româneşti din domeniul medical, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, cea mai mare paradă de ambulanţe a avut loc la Alba Iulia, anul acesta, primul institut de endocrinologie din lume este „C. I. Parhon” din Bucureşti, iar primul tratat medical de endocrinologie este cel aparţinând lui C. I. Parhon.

De asemenea, au fost certificate recordurile pentru prima disecţie aortică complexă tratată endovascular, realizată la Polisano Sibiu, cele mai multe operaţii neurologice – dr. Leon Dănăilă, cele mai multe operaţii pediatrice – dr. Alexandru Pesamosca, precum şi primul institut geriatric din lume, Ana Aslan.

În ultimii 12 ani, Academia Recordurilor Mondiale a publicat câteva zeci de recorduri româneşti, majoritatea fiind realizări deosebite care au fost recunoscute pentru prima dată în România.

Printre cei înscrişi se numără Nadia Comaneci – primul 10 din istoria gimnasticii, Helmut Duckadam – patru goluri consecutive apărate, Octavian Belu – cel mai de succes antrenor din lume, Mugur Isărescu – cel mai longeviv guvernator de bancă centrală, Cleopatra Stratan – cel mai de succes tânără artistă, Ilie Dobre – cel mai de succes comentator sportiv de radio, Crina Coco Popescu – cel mai de succes tânără alpinistă, Palatul Parlamentului – cea mai mare clădire administrativă, „Luceafarul”, de Mihai Eminescu – cel mai lung poem de dragoste, Constantina Diţă – cea mai în vârstă câştigătoare a maratonului olimpic.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase