Home » D:News » Descoperă Acum: Mamuţii ar putea fi readuşi la viaţă, iar Sahara poate redeveni un ”tărâm verde”. Robot revoluţionar pentru medici

Descoperă Acum: Mamuţii ar putea fi readuşi la viaţă, iar Sahara poate redeveni un ”tărâm verde”. Robot revoluţionar pentru medici

Publicat: 15.09.2018
O echipă de cercetători vrea să readucă la viaţă mamuţii cu ajutorul unui mânz ce a trăit în urmă cu 40.000 de ani.
Instalarea panourilor solare şi a eolienelor în deşertul Sahara ar putea avea un impact important asupra refacerii zonei într-un ”tărâm verde”.
 
O echipă de cercetători şi ingineri din cadrul companiei Gaumard Scientific (SUA) au realizat un nou robot revoluţionar ce poate îmbunătăţi pregătirea medicală. 
 
Specia de macau albastru-auriu din Brazilia, care a apărut şi în animaţia pentru copii Rio, a dispărut din sălbăticie. Aceasta se alătură altor şapte specii de păsări care au fost declarate dispărute în 2018.
 
Nu există nicio dovadă a efectelor pozitive ale administrării siropului pentru tuse persistentă, mai mult, acesta are efecte adverse puternice.
 
Acestea au fost subiectele Descoperă Acum ale săptămânii pe care le puteţi urmări în video de mai sus, iar mai jos le puteţi citi pe larg:
 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase