Home » D:News » Medicii viitorului se pregătesc cu ajutorul roboţilor

Medicii viitorului se pregătesc cu ajutorul roboţilor

Publicat: 12.09.2018
O echipă de cercetători şi ingineri din cadrul companiei Gaumard Scientific (SUA) au prezentat un nou robot ce poate îmbunătăţi pregătirea medicală. Robotul numit HAL a fost realizat pentru a arăta ca un copil de cinci ani ce oferă opţiuni de pregătire medicală fără precedent.

HAL nu doar că arată ca un băiat, dar se şi comportă ca unul. Poate urmări un deget în aer, plânge după mama sa şi poate simula un şoc anafilactic. Conform MedicalXpress, robotul poate respira rapid sau urina atunci când este speriat. 

De asemenea, a fost construit pentru a permite medicilor în proces de formare să realizeze teste precum observarea tensiunii arteriale, verificarea pulsului sau monitorizarea respiraţiei. Specialiştii în devenire pot utiliza pe robot instrumente medicale reale precum EKG-ul sau aparatele pentru monitorizarea tensiunii arteriale. 

Reprezentanţii companiei au declarat că au încercat să limiteze aspectul mult prea real al robotului. Aceştia s-au temut că un robot care ar fi sângerat până la moarte ar fi fost prea înfricoşător pentru studenţi. HAL mai poate fi supus unui defibrilator sau îi pot fi realizate incizii în zona gâtului pentru amplasarea unui tub traheal. De asemenea, pot introduce tuburi în piept ce permit eliminarea substanţei ce seamănă cu sângele real. În timp ce studentul realizează tratamentul, robotul poate începe să plângă, să spună „au”  sau să se mişte. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase