Home » D:News » Germania a inaugurat primul tren din lume pe bază de hidrogen. Cum funcţionează – VIDEO

Germania a inaugurat primul tren din lume pe bază de hidrogen. Cum funcţionează – VIDEO

Germania a inaugurat primul tren din lume pe bază de hidrogen. Cum funcţionează – VIDEO
Publicat: 19.09.2018
Germania a inaugurat primul tren din lume cu combustibil pe bază de hidrogen, care va circula pe o distanţă de 100 de kilometri între oraşele Cuxhaven şi Buxtehude din nordul ţării. Trenurile Coradia iLint pot circula pe o distanţă de aproximativ 1.000 de kilometri cu un singur rezervor de hidrogen şi nu produc emisii poluante.

Două trenuri Coradia iLint fabricate de producătorul francez TGV Alstom circulă, de luni, pe o distanţă de 100 de kilometri între oraşele Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervoerde şi Buxtehude din nordul Germaniei – o rută deservită până acum de trenuri echipate cu motoare diesel, scrie AFP.

„Primul tren din lume cu combustibil pe bază de hidrogen intră în serviciul comercial şi este pregătit pentru producţia în serie”, a declarat Henri Poupart-Lafarge, CEO Alstom, la ceremonia de lansare din Bremervoerde, staţia unde trenurile vor fi alimentate cu hidrogen, scrie Gândul.

Locomotivele sunt echipate cu celule de combustie care produc energie electrică printr-o reacţie chimică între hidrogen şi oxigen, un proces în urma căruia singurele emisii sunt aburul şi apa. Energia excesivă este stocată în baterii de ioni de litiu la bordul trenului.

Alstom va livra alte 14 trenuri cu emisii zero către landul german Saxonia Inferioară până în 2021. Energia excesivă este stocată în baterii de ioni de litiu la bordul trenului.

Trenurile Coradia iLint pot circula pe o distanţă de aproximativ 1.000 de kilometri cu un singur rezervor de hidrogen, similar cu gama de trenuri Diesel.

Alstom pariază pe această tehnologie, ca o alternativă mai ecologică şi mai silenţioasă la motorină pe liniile ferate neelectrice – o perspectivă atractivă pentru multe oraşe germane, care luptă pentru combaterea poluării aerului.

Marea Britanie, Franţa, Olanda, Danemarca, Norvegia, Italia şi Canada şi-au exprimat deja interesul să introducă trenuri cu combustibil pe bază de hidrogen, a declarat reprezentantul Alstrom.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase