Home » D:News » Cei 9 factori ce contribuie la instalarea constipaţiei

Cei 9 factori ce contribuie la instalarea constipaţiei

Cei 9 factori ce contribuie la instalarea constipaţiei
Publicat: 03.10.2018
Tot mai mulţi oameni se luptă azi cu constipaţia , iar factorii pentru care acest lucru se întâmplă pot fi nenumăraţi. Uneori, constipaţia poate fi prevenită prin schimbarea obiceiurilor şi a stilului de viaţă. Alteori, cauza poate avea legătură cu o altă afecţiune. Cu toate astea, o dietă mai bogată în fibre şi mai multă mişcare pot face minuni.
Constipaţia: şi lipsa de exerciţiu
În general, persoanele active nu sunt constipate. Practic, colonul răspunde la activitate. Tonusul muscular este important pentru mişcările normale ale intestinului. Muşchii de pe pereţii abdominali şi diafragma joacă un rol crucial în procesul de defecare. Dacă aceştia sunt slabi, ei nu vor putea face treaba. Cu toate astea, exerciţiul nu este totul. Creşterea numărului de exerciţii pentru a scăpa de constipaţie poate da rezultate la persoanele în vârstă, care tind să fie mai sedentare, decât la cele tinere.
 
Constipaţia: opioidele
Tractul digestiv are receptori pentru opioizi şi constipaţia poate să apară (sau să se înrăutăţească) atunci când oamenii iau aceste medicamente pentru osteoartrita sau orice alt tip de durere. Constipaţia indusă de opioide apare la aproximativ 94% dintre pacienţii cu cancer care iau aceste medicamente pentru a atenua durerea şi 41% dintre persoanele care iau aceste pastile pentru o formă de durere, care nu are legătură cu cancerul.
 
Constipaţia: medicamentele
Constipaţia este un efect secundar al multor medicamente care se eliberează pe bază de prescripţie medicală sau a pastilelor luate fără avizul medicului. Acestea includ antacide, care conţin aluminiu, antispasticele, antidepresivele, tranchilizantele şi sedativele, suplimentele de fier, diureticele şi anticonvulsivante.
 
Continuarea pe CSID:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase