Home » D:News » Beneficiile cărbunelui medicinal. Cum îl utilizăm

Beneficiile cărbunelui medicinal. Cum îl utilizăm

Beneficiile cărbunelui medicinal. Cum îl utilizăm
Publicat: 14.10.2018
Mă aflam într-o farmacie pentru a achiziţiona o listă lungă de medicamente şi suplimente alimentare menite să pună pe fugă o răceală nărăvaşă care făcea de vreo lună ping-pong în familia mea şi observam că 8 clienţi aflaţi în faţa mea aveau nevoie de acelaşi tip de medicamente. Oameni de toate vârstele şi toate preocupările.

Mă şi întrebam câte feţe are răceala în fiecare sezon şi de ce cu toată ştiinţa modernă nu o putem eradica. Farmacistul a schimbat sertarele de medicamente, doar  pentru doamna aflată în faţa mea care a cumpărat nici mai mult nici mai puţin de 25 de cutii cu cărbune activ. Nu ştiam ce are atât de special acest cărbune. Am întrebat-o şi a spus că le trimite rudelor ei din străinătate, care îl folosesc atât la îmbunătăţirea digestiei, cât la cure de detoxifiere. Am investigat subiectul şi am aflat multe informaţii ce m-au făcut să am în trusa de medicamente a familiei şi cărbune activ.

Ba chiar am cumpărat în premieră o cutie de cărbune activ. I se mai spune şi cărbune medicinal şi se comercializează sub formă de pudră, tablete sau capsule. Iată câteva informaţii culese de pe prospect. ”Ingrediente – cărbune activ 250 mg, agent de încărcare (lactoză monohidrat), agenţi de întărire: polividonă K30 şi gelatină, agent de umezire (amidon de porumb). Cărbunele activ contribuie la reducerea flatulenţei după consumul de alimente. Utilizare câte 5 comprimate înainte şi după masă. Atenţionări – A se utiliza cu 2 ore înainte sau la 2 ore după administrarea de alte suplimente alimentare sau medicamente. Nu se recomandă administrarea în caz de obstrucţii intestinale, intervenţii chirurgicale recente, hemoragii intestinale. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Dozele pentru copii vor fi recomandate de medic. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor mici. A se consuma înainte de data expirării înscrisă pe ambalajul produsului. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.” În România, cărbunele activ sub diverse forme se vinde în magazine naturiste şi în farmacii cu preţuri cuprinse între 7 lei şi 41 de lei.

Continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase