Home » D:News » Pasionaţii de ştiinţă sunt aşteptaţi să participe la competiţia internaţională Space Apps Challenge, organizată în România sub egida NASA

Pasionaţii de ştiinţă sunt aşteptaţi să participe la competiţia internaţională Space Apps Challenge, organizată în România sub egida NASA

Pasionaţii de ştiinţă sunt aşteptaţi să participe la competiţia internaţională Space Apps Challenge, organizată în România sub egida NASA
Publicat: 05.10.2018
Un număr de 300 de persoane din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara sunt aşteptate la competiţia internaţională Space Apps Challenge, organizată în România sub egida NASA.

Evenimentul se desfăşoară sub egida Agenţiei Aerospaţiale Americane (NASA), iar cei interesaţi se pot înscrie, în funcţie de preferinţe, accesând linkurile aferente fiecăruia dintre oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Evenimentul va avea loc simultan în cele 4 oraşe din ţară, în perioada 20-21 octombrie 2018. Space Apps se va desfaşura, în aceeaşi perioadă, în alte aproximativ 200 de oraşe din întreaga lume.

Competiţia se adresează oricărui programator, om de ştiinţă, designer, storyteller, creator, constructor, specialist software sau entuziast privind ştiinţa care se poate implica în rezolvarea provocărilor propuse de NASA. Agenţia Aerospaţială Americană încurajează şi participarea elevilor sau studenţilor, dar şi a femeilor pasionate de ştiinţă, tehnică, inginerie şi matematică (STEM), fără a impune limite de vârstă.

Tema generică a ediţiei din acest an este „Pământul şi Spaţiul!”, cu subtemele: ​​”Puteţi construi un/o …”, „Ajutaţi-i pe alţii să descopere Pământul”, „Vulcanii, aisbergurile şi asteroizii”, „Lumea are nevoie acum de … „, „O lumină orbitoare” şi „Un univers de frumuseţe şi minuni”.

Participanţii vor forma echipe care vor începe să dezvolte proiectele sâmbătă dimineaţa, 20 octombrie, pe care trebuie să le finalizeze până în după-amiaza zilei de duminică, 21 octombrie. Echipele înregistrate sunt aşteptate să îşi aducă propriile echipamente pentru a lucra la proiecte.

În fiecare dintre cele 4 oraşe se vor forma jurii care vor include experţi şi pasionaţi de ştiinţă şi astronomie. În urma competiţiei, fiecare dintre acestea va nominaliza câte două echipe/soluţii din fiecare oraş participant care vor intra în procesul de evaluare la nivel internaţional coordonat de NASA. Echipele preselectate vor avea la dispoziţie până la o săptămână să creeze câte un video de 30 de secunde prin care să îşi prezinte proiectul. Finaliştii pentru premiile globale vor fi anunţaţi în maxim şase săptămâni după concursul local, iar NASA va anunţa marele câştigător în ianuarie 2019.

În România competiţia este coordonată de Digital Transformers – Innovation Studio. Scopul evenimentului este de a corela datele NASA, într-o manieră colaborativă, cu persoane de pe întreg globul care pot găsi soluţii la aceste provocări.

SpaceApps este un program inovator de incubare al NASA organizat anual începând cu 2012 în hub-uri din întreaga lume. În 2017 a fost organizată cea mai amplă ediţie cu peste 25.000 de participanţi de pe şase continente din 187 de oraşe, care au dezvoltat şi au depus peste 2.000 de proiecte pe durata evenimentului ca răspuns la provocările propuse de NASA.

Mai multe detalii despre evenimentul din acest an sunt disponibile la http://2018.spaceappschallenge.org/ sau pe site-ul organizatorilor http://digitaltransformers.co.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase