Home » D:News » Un mit bizar al parcurilor de distracţii Disneyland a fost confirmat

Un mit bizar al parcurilor de distracţii Disneyland a fost confirmat

Un mit bizar al parcurilor de distracţii Disneyland a fost confirmat
Publicat: 03.11.2018
În cadrul parcului de distacţii Disneyland din Florida, angajaţii şi-au stabilit un cod secret pentru momentele în care observă vizitatori ce împrăştie cenuşa decedaţilor în interiorul zonei. Semnalul „HEPA cleanup” este utilizat pentru ca angajaţii să vină cu un aspirator pentru curăţarea resturilor umane.

„Cenuşa umană este aruncată în zonele cu flori, în tufişuri, în zona Regatului Magic, în afara porţilor parcului, în timpul focului de artificii, în timpul spectacolelor Piraţii din Caraibe şi în şanţul de sub caruselul Dumbo”, afirmă anagajaţii parcului. „Însă cel mai frecvent sunt împrăştiate prin Casa bântuită, o atracţie veche de 49 de ani ce prezintă o locuinţă învechită cu diferite fantome imaginare”, au mai declarat ei. 

Conform Science Alert, rămăşiţele incinerate nu reprezintă de fapt o cenuşă, ci vaporizarea ţesuturilor moi sub influenţa căldurii extreme şi pudra rezultată din zdrobirea oaselor rămase. Datorită temperaturilor extreme, orice microorganism este distrus în cadrul procesului, aşadar nu există un risc al sănătăţii publice asociat rămăşiţelor incinerate. Însă asta nu înseamnă că Disney îşi doreşte ca rămăşiţele să fie împrăştiate prin parc. „Acest comportament este strict interzis şi ilegal. Vizitatorii ce încearcă să facă asta sunt escortaţi în afara locaţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei. 

Fosfaţii din oasele zdrobite sunt consideraţi un feritilizator bun, de fapt oasele de animale zdrobite sunt deseori utilizate în acest scop. Pe de altă parte, rămăşiţele incinerate umane pot avea un conţinut ridicat de sare şi un pH ridicat ce poate fi toxic pentru anumite plante. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase