Home » D:News » Accidentele provocate de folosirea telefonului mobil la volan

Accidentele provocate de folosirea telefonului mobil la volan

Accidentele provocate de folosirea telefonului mobil la volan
Publicat: 19.11.2018
În România au murit, în 2017, 1.951 de oameni în accidente rutiere, anul 2008 fiind cel mai negru din ultimii 17, cu 3.000 de morţi. Multe dintre aceste accidente se petrec în oraşe, la trecerile de pieton, unde tot mai mulţi pietoni îşi pierd viaţa din cauza neatenţiei şoferilor, care sunt obosiţi, nu au o vedere bună, folosesc telefonul mobil la volan sau pur şi simplu trecerea nu este foarte bine semnalizată.

Accidente rutiere – prevenite cu treceri de pietoni 3 D
În acest context, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră – PsihoTrafiQ, au demarat o amplă campanie de responsabilizare prin care îşi doreşte să combată acest îngrijorător fenomen şi au instalat trecerile de pieton 3D. Campania a debutat în Bistriţa, se desfăşoară în perioada iulie – decembrie 2018, iar datorită succesului de care s-a bucurat în rând pietonilor şi şoferilor, acest proiect va fi extins la nivelul naţional.

“Practic, am preluat ideea din picturilor 3D şi am creat iluzia trecerilor de pietoni tridimensionale. Într-adevăr, nu întotdeauna este vina şoferului, care ar trebui să încetinească atunci când se apropie de zebră, însă de cele mai multe ori trecerile de pietoni sunt foarte slab semnalizate, vopseaua şi-a pierdut din consistenţă, luminile lipsesc în acele zone, fapt pentru care pericolul de accident devine tot mai mare. Prin instalarea acestor treceri 3D, dorim să le generăm şoferilor iluzia că în faţa lor se află un obstacol şi sunt obligaţi să încetinească, aşa cum de fiecare dată o fac atunci când se apropie de celebrele limitatoare de viteză. Această campanie s-a bucurat de un succes foarte mare, atât în rând pietonilor care se simţeau mereu în pericol atunci când doreau să traverseze, cât în rândul şoferilor, care din motive obiective sau subiective, nu încetineau când se apropiau de trecerea de pietoni. Dorim să extrapolăm acest proiect în mai multe oraşe din ţară şi să contribuim la reducerea accidentelor în care sunt implicaţi pietoni”, declară psiholog principal Ionel Simionca, vicepreşedintele Asociaţiei PsihoTrafiQ şi co-organizator al proiectului “PietOM”.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase