Home » D:News » Transplant medular realizat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după zece ani de pauză

Transplant medular realizat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după zece ani de pauză

Transplant medular realizat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după zece ani de pauză
Publicat: 15.11.2018
După o pauză de zece ani, medicii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti reiau activitatea de transplant, realizând primul transplant medular.

Reprezentanţii instituţiei medicale spun că vor să acrediteze Banca de Organe şi Ţesuturi şi să organizeze transplantul de cornee şi os, scrie Mediafax.

“După o întrerupere de peste zece ani se reia activitatea de transplant în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Astăzi, suntem mândri că am realizat primul transplant medular. Această activitate nu putea fi realizată fără aportul Asociaţiei “Dăruieşte Viaţa”, care a sprijinit spitalul în amenajarea spaţiului destinat transplantului medular, Agenţiei Naţionale de Transplant şi Ministerului Sănătăţii pentru autorizare şi implicare, Casa Naţională de Asigurări în Sănătate şi CASMB pentru includerea în Programul de Transplant şi finanţarea acestuia”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Pentru realizarea intervenţiei a fost mobilizată echipa medicale din Secţia Clinică Hematologie şi Transplant.

Unitatea medicală îşi propune să acrediteze Banca de Organe şi Ţesuturi şi să îşi organizeze şi acrediteze transplantul de cornee şi os.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase