Home » D:News » Alimentaţia în cazul cancerului colorectar

Alimentaţia în cazul cancerului colorectar

11.26.2018
Alimentaţia în cazul cancerului colorectar
Cancerul colorectal este unul dintre tipurile de cancer destul de răspândite, mai ales în rândul populaţiei vârstnice. Un factor important de risc care poate creşte incidenţa apariţiei acestuia este alimentaţia. Însă alegerile alimentare sunt de asemenea vitale şi dacă s-a descoperit boala, în timpul şi după tratament. Iată ce este recomandat dacă vrei să eviţi sau să previi această maladie sau ce ar trebui să mănânci dacă te confrunţi cu cancerul colorectal.

Acest tip de cancer este mai probabil să apară la persoanele în vârstă, însă există mulţi alţi factori de risc asociaţi cu apariţia acestuia, cum ar fi factorii genetici şi stilul de viaţă. Dintre acestea, unul dintre factorii de risc cei mai discutaţi în mediul medical este dieta – referindu-se în mod specific la obiceiurile alimentare vicioase care adesea duc şi la obezitate.

Dieta în cancerul colorectal: ce trebuie evitat

Numeroase studii au indicat faptul că o dietă prea bogată în carne roşie este asociată cu un risc crescut de cancer colorectal. O analiză a dovezilor care susţin această legătură arată că de fapt consumul de carne roşie poate fi legat direct sau chiar şi indirect de incidenţa cancerului colorectal deoarece o dietă bogată în carne presupune un nivel scăzut de legume, fructe şi fibre.

Un studiu al populaţiilor din Italia de Nord a arătat că persoanele care mănâncă frecvent carne roşie alături de ouă, brânză şi alte alimente grase – precum şi amidon rafinat – au avut un risc aproape de două ori mai mare de a dezvolta cancer rectal sau de colon spre deosebire de cei care au favorizat o dietă bazată pe legume şi fructe.

Cercetările mai recente au arătat de asemenea că un consum zilnic de 100 gr de carne sau de carne roşie este asociată cu un risc crescut de cancer colorectal de până la 12-17%.

Un raport publicat în 2015 de Agenţia Internaţională pentru Cercetare asupra Cancerului a subliniat faptul că fiecare porţie de 50 de grame de carne prelucrată, cum ar fi baconul sau salamul, consumată zilnic, creşte riscul unei persoane de a dezvolta cancer colorectal cu până la 18% .

Aceste dovezi au determinat oamenii de ştiinţă specialişti să clasifice carnea procesată ca fiind cancerigenă (sau cu risc cancerigen) pentru oamenii care o consumă.

Continuarea pe CSID.

 

Cele mai noi articole
Premieră istorică în Republica Moldova. A fost făcut primul vaccin împotriva COVID-19
Premieră istorică în Republica Moldova. A fost făcut primul vaccin împotriva COVID-19
Se fac liste de așteptare pentru vaccinare anti-Covid
Se fac liste de așteptare pentru vaccinare anti-Covid
Rămășițe impresionante ale unor domusuri romane, descoperite în sudul Franței
Rămășițe impresionante ale unor domusuri romane, descoperite în sudul Franței
Aligatorii dintr-un stat american s-au transformat în „înghețată pe băț” din cauza valului de frig
Aligatorii dintr-un stat american s-au transformat în „înghețată pe băț” din cauza valului de frig
Impactul ascuns pe care îl poate avea ora de culcare neregulată
Impactul ascuns pe care îl poate avea ora de culcare neregulată
De ce nu putem să ne alegem tipul de vaccin cu care să ne vaccinăm?
De ce nu putem să ne alegem tipul de vaccin cu care să ne vaccinăm?
AstraZeneca a vândut participaţia de 1 miliard de dolari pe care o deţine în cadrul Moderna
AstraZeneca a vândut participaţia de 1 miliard de dolari pe care o deţine în cadrul Moderna
Miliardarul Warren Buffett dezvăluie că a făcut o greșeală când a achiziționat o companie în 2016
Miliardarul Warren Buffett dezvăluie că a făcut o greșeală când a achiziționat o companie în 2016
Cum a ajuns un videoclip de 10 secunde să fie vândut cu 6,6 milioane de dolari
Cum a ajuns un videoclip de 10 secunde să fie vândut cu 6,6 milioane de dolari
Avertisment legat de o nouă escrocherie. Românilor li se promit moșteniri și apartenența la familii nobiliare
Avertisment legat de o nouă escrocherie. Românilor li se promit moșteniri și apartenența la familii nobiliare
Cât de eficient este vaccinul AstraZeneca pe noile tulpini de COVID-19? Răspunsul unui profesor din Cluj
Cât de eficient este vaccinul AstraZeneca pe noile tulpini de COVID-19? Răspunsul unui profesor din Cluj
Ce se va întâmpla cu victimele incendiului din Prahova. România nu are un centru pentru mari arși
Ce se va întâmpla cu victimele incendiului din Prahova. România nu are un centru pentru mari arși
Imagini uimitoare cu Venus, înregistrate de sonda Parker Solar Probe, arată ceva ce oamenii de știință nu se așteptau să vadă
Imagini uimitoare cu Venus, înregistrate de sonda Parker Solar Probe, arată ceva ce oamenii de știință nu se așteptau ...
Un aisberg uriaș s-a desprins din Antarctica, însă oamenii de știință erau pregătiți pentru eveniment
Un aisberg uriaș s-a desprins din Antarctica, însă oamenii de știință erau pregătiți pentru eveniment
Când am putea reveni la normal, după pandemie
Când am putea reveni la normal, după pandemie
În urmă cu 52 de ani, Concorde, primul avion supersonic de pasageri din lume, decola de pe aeroportul din Toulouse. VIDEO
În urmă cu 52 de ani, Concorde, primul avion supersonic de pasageri din lume, decola de pe aeroportul din Toulouse. VIDEO
Vaccinul de la Johnson & Johnson a fost aprobat oficial în Statele Unite ale Americii
Vaccinul de la Johnson & Johnson a fost aprobat oficial în Statele Unite ale Americii
Eticheta energetică UE s-a schimbat de la 1 martie
Eticheta energetică UE s-a schimbat de la 1 martie