Home » D:News » Cel mai scump brad din ţară, luat în rate, va rămâne în depozit. Ce vor autorităţile

Cel mai scump brad din ţară, luat în rate, va rămâne în depozit. Ce vor autorităţile

Cel mai scump brad din ţară, luat în rate, va rămâne în depozit. Ce vor autorităţile
Publicat: 27.11.2018
Cel mai scump brad din ţară, confecţionat din aluminiu şi oţel, în valoare de 100.000 de euro, cumpărat de Primăria Târgu-Jiu în rate şi folosit doar doi ani, va rămâne în acest an închis într-un depozit. Autorităţile vor un brad natural, înalt de 18 metri, care costă 5.000 de lei.
Primăria Târgu-Jiu a anunţat, luni, că, în acest an, bradul artificial, confecţionat din aluminiu şi oţel, cumpărat cu 100.000 de euro în 2015, va rămâne în depozit, scrie Mediafax.
 
Primarul Marcel Romanescu a declarat că, în centrul oraşului, va fi pus, în această săptămână, un brad natural, care nu va costa mai mult de 5.000 de lei.
 
Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că bradul natural care va amplasat, în această săptămână, în centrul oraşului a fost comandat la Obştea Peştişani.
 
Chiar dacă iniţial autorităţile au anunţat că bradul artificial în valoare de 100.000 de euro va fi amplasat într-un cartier, şi-au dat seama că nu mai au timp, deoarece bradul are nevoie de un spaţiu mare.
 
”Bradul vechi va rămâne în depozit, pentru că ne trebuie un spaţiu, la momentul acesta nu avem. Pentru amenajare trebuie, în viitor, să facem un proiect, să găsim undeva unde să îl putem duce şi de anul viitor îl amplasăm, dar încă nu e o suprafaţă corespunzătoare pentru a-l putea amplasa”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.
 
Primăria Târgu-Jiu a plătit 100.000 de euro pentru un brad de Crăciun confecţionat din aluminiu şi oţel. Când l-au cumpărat, reprezentanţii Primăriei susţineau că structura metalică, care are o înălţime de 22 de metri, va fi folosită de sărbători, în următorii 12 ani, însă actualul primar, Marcel Romanescu, a decis că vrea un brad natural în centrul oraşului.
 
”Va fi montat în centru brad natural, din varii motive, pentru că suntem în an centenar, pentru că oamenii din Târgu-Jiu şi-au dorit asta. Are 18 metri. Bradul artificial, care era montat până acum va rămâne anul acesta în depozit, iar anul viitor încercăm să găsim o locaţie unde să putem să-l montăm, pentru că are nevoie de un perimetru mai mare, unde să fie turnat beton. În momentul acesta, în afară de zona pietonală din centru nu avem o altă locaţie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Anamaria Ianc.
 
Vechiul brad este confecţionat din aluminiu şi oţel, fiind prevăzut cu o structură metalică, ornamente şi instalaţii de lumini, 81.000 de leduri, sistem audio, senzori şi un sistem de autoridicare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase