Home » D:News » Consumul de alcool în timpul Sărbătorilor. Cum pot fi evitate problemele de sănătate

Consumul de alcool în timpul Sărbătorilor. Cum pot fi evitate problemele de sănătate

Consumul de alcool în timpul Sărbătorilor. Cum pot fi evitate problemele de sănătate
Publicat: 25.12.2018
O altă problemă din perioada sărbătorilor, după mâncatul excesiv, o reprezintă consumul aloolului în cantităţi mari.

Persoanele care tind să consume prea mult alcool şi uită ce înseamnă să bei cu moderaţie, îşi pot afecta sănătatea, de aceea este foarte important ca oamenii să fie corect informaţi în privinţa consumului de alcool, dar şi a cantităţii care le poate risca sănătatea.

MESAJE DE CRĂCIUN 2018. O colecţie de urări, mesaje, felicitări şi sms-uri frumoase pentru un Crăciun Fericit

Cantitatea sănătoasă de alcool

Atât femeile, cât şi bărbaţii, ar trebui să nu consume mai mult de două băuturi pe zi, pentru a reduce apariţia riscurilor din urma consumului de alcool.Printre acestea sunt incluse problemele cardiovasculare, diabetul, cancerul şi chiar bolile de ficat. Bineînţeles, există cazuri care pot duce la situaţii mai grave, cum ar fi traumele sau chiar decesul.

Cât alcool se consumă de sărbători

În timpul sărbătorilor de iarnă este evidentă creşterea consumului de alcool. Un studiu realizat în Spania a raportat un consum crescut de alcool la petrecerile de Crăciun organizate la birou, mai mare decât în alte perioade ale anului. De asemenea, un studiu din Finlanda arată o creştere semnificativă a vânzărilor băuturilor alcoolice în weekend-uri şi în zile de sărbătoare precum Crăciunul.

Continuarea pe CSID:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase