Home » D:News » Revoluţie a serviciilor medicale: un copil a fost imunizat de primul vaccin livrat cu drona

Revoluţie a serviciilor medicale: un copil a fost imunizat de primul vaccin livrat cu drona

Revoluţie a serviciilor medicale: un copil a fost imunizat de primul vaccin livrat cu drona
Publicat: 20.12.2018
Sistemul de sănătate poate dispune acum de o autonomie mult mai mare, ajungând şi în zone de altfel greu accesibile; iar când vine vorba despre accesibilitate, drona este cel mai potrivit vehicul.

Insulele izolate ale arhipeleagului Vanuatu din Oceanul Pacific sunt puţin populate. Micile comunităţi sunt distribuite pe mai multe insule, separate între ele de ocean şi de terenul vuclanic accidentat. De aceea, furnizarea vaccinurilor este dificilă pentru naţiunea din sudul Pacificului. De fapt, unul din 5 copii din Vanuatu nu sunt vaccinaţi, conform UNICEF. Dar noua tehnologie a dronelor, poate ajuta sistemul de sănătate în distribuirea serviciilor.

Astfel, UNICEF împreună cu partenerii săi au reuşit să vaccineze împotriva hepatitei şi tuberculozei, un copil de doar o lună, cu vaccinurile livrate de drona. Aceasta a trebuit să se deplaseze mai mult de 40 de kilometri pentru a ajunge la destinaţie, zburând peste terenul accidentat muntos din centrul insulei, scrie Futurism.

„Zborul de astăzi este un pas important în sănătatea mondială”, a precizat Henrietta Fore, director executiv al UNICEF. „Primul vaccin de tipul său de astăzi are un potenţial enorm nu numai pentru Vanuatu, ci şi pentru copiii din întreaga lume care nu au acces la vaccinări”, a adăugat aceasta.

Drona a livrat suficiente vaccinuri pentru 13 copii şi 5 femei însărcinate. O dificultate a reprezentat menţinerea substanţelor la o temperatură scăzută. Soluţia a fost ataşarea de dronă a unei cutii de polistiren umplută cu pachete de gheaţă.

Oficialii de la sol au ajut şi un termomentru în cutie pentru a monitoriza temperatura. Naţiunea din Pacific doreşte să integreze dronele ca un mod de transport al vaccinurilor şi a altor provizii pentru serviciile de sănătate.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ţările din Orientul Mijlociu folosesc drone militare venite din China

Oamenii bogaţi îşi pot proteja casele cu drone. Inovaţia este însă îngrijorătoare dintr-un anumit punct de vedere

Chinezii au inventat PRIMA dronă care poate transporta oameni – VIDEO

Importanţa vaccinurilor şi cum funcţionează ele

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase