Home » D:News » George Soros, personalitatea anului conform Financial Times

George Soros, personalitatea anului conform Financial Times

12.20.2018
George Soros, personalitatea anului conform Financial Times
Omul de afaceri George Soros a fost desemnat de către publicaţia Financial Times FT Person of the Year.

Soros, de 88 de ani,  miliardar, filantrop şi investitor, dar şi un preferat al adepţilor teoriilor conspiraţiilor, un adversar al lui Donald Trump, fiind acuzat şi că se amestecă în treburile interne ale unor state cum sunt Ungaria, Polonia sau România, scrie Mediafax.

Când un fan înflăcărat al lui Trump a trimis bombe adversarilor preşedintelui SUA, unul dintre destinatari a fost Soros.

Soros a devenit cunoscut în 1992, când a mizat pe prăbuşirea lirei sterline şi a cobţinut sume uriaşe din acest lucru

Financial Times spune că desemnarea unei persoane a anului reflectă, de obicei, ealizările acesteia. în cazul lui Soros, în acest an, alegerea se referă şi la valorile pe care cel în cauză le reprezintă.

Soros este văzut drept un promotor al democraţiei liberale şi al societăţii deschise, idei care au triumfat în perioada războiului rece iar astăzi sunt asediate din toate părţile, de la Rusia lui Vladimir Putin la America lui Donald Trump.

De peste 30 de ani, Soros a folosit filantropia pentru a lupta împotriva autoritarismului, a rasismului şi a intoleranţei. Prin lungul său angajament faţă de deschidere, libertatea presei şi drepturile omului, el şi-a atras mânia regimurilor autoritare şi, din ce în ce mai mult, a populiştilor naţionalişti care continuă să câştige teren, în special în Europa.

„Sunt găsit vinovat pentru orice, sunt inclusiv Antihristul”, afirmă Soros. „Aş vrea să nu am atât de mulţi duşmani, dar iau asta drept un semn că fac ceva corect”.