Home » D:News » Pericolul pentru sănătate din dieta ketogenică

Pericolul pentru sănătate din dieta ketogenică

Pericolul pentru sănătate din dieta ketogenică
Publicat: 13.01.2019
Dieta ketogenică este o dietă bogată în grăsimi şi scăzută în carbohidraţi. Din păcate nu este tocmai cea mai sănătoasă, experţii susţin că aceasta duce la creşterea tensiunii.

Testele pe şoareci, după doar patru săptămâni, arată o creştere a tensiunii. Experţii vorbesc, în prezent, despre pericolele la care ne expunem în urma acestei diete. În SUA, unu din trei adulţi au probleme cu hipertensiunea, dintre care două treimi suferă de această problemă din cauza kilogramelor în plus.

Hipertensiunea cauzează treptat creşterea presiunii în sânge prin artere. Aceast lucru duce la rupturi, cheaguri de sânge sau chiar sângerări interne. De asemenea, nu permite ca oxigenul să ajungă în organele vitale, iar astfel apar bolile de inimă, accidentele vasculare, disfuncţia erectilă şi problemele rinichilor.

Ce este dieta ketogenică?

Dieta ketogenică este definită de consumul scăzut de carbohidraţi şi crescut de grăsimi. În urma acestui regim alimentar, corpul este forţat să intre într-o fază metabolică, care duce la înfometare. Fiind astfel consumaţi carbohidraţii, nu caloriile. În dieta ketogenică, carbohidraţii sunt respinşi, deoarece corpul produce glucoză, folosită pentru energie în locul grăsimii. Dieta ketogenică duce la scăderea în greutate prin arderea grăsimii din corp, aceasta fiind principala sursă de energie.

Alimente pe care trebuie să le consumi

  • Legume şi verdeţuri;
  • Lactate bogate în grăsime;
  • Nuci şi seminţe;
  • Avocado şi fructe de pădure;
  • Grăsimi: ulei de cocos;

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase