Home » D:News » „The Upside”, produs de Weinstein Co., cele mai multe încasări în box office-ul nord-american

„The Upside”, produs de Weinstein Co., cele mai multe încasări în box office-ul nord-american

„The Upside”, produs de Weinstein Co., cele mai multe încasări în box office-ul nord-american
Publicat: 15.01.2019
Lungmetrajul "Asistent de (ne)voie/ The Upside", unul dintre ultimele filme produse de fosta companie a producătorului de film Harvey Weinstein, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 19,5 milioane de dolari în weekendul premierei, conform variety.com.
Filmul este distribuit de STX şi de Lantern Entertainment – compania care a preluat Weinstein Company, după ce a intrat în faliment, în urma acuzaţiilor de abuz sexual care l-au vizat pe Harvey Weinstein. Filmul „The Upside” a avut premiera în 2017, la Festivalul de la Toronto (SUA), dar, după acuzaţiile de abuz sexual aduse lui Weinstein, lansarea în cinematografe a fost amânată, potrivit Mediafax.
 
Regizorul Neil Burger, cunoscut pentru „Iluzionistul/ The Illusionist” (2006), „Dincolo de limită/ Limitless” (2011) şi seria „Divergent” (2014-2016), a trebuit să găsească cea mai credibilă formă în limba engleză pentru unul dintre filmele franceze care au rămas în memoria cinefililor, „Invicibilii/ Intouchables”, din 2012. În „The Upside”, Bryan Cranston şi Kevin Hart preiau rolurile eroilor, un bărbat paraplegic bogat şi îngrijitorul său care nu are nicio calificare la primul serviciu din viaţa sa. Nicole Kidman completează o distribuţie care are o sarcină grea.
 
Liderul box office-ului nord-american de săptămâna trecută, fantasy-ul „Aquaman”, cu Jason Momoa, regizat de James Wan, a coborât pe locul doi, cu încasări de 17,2 milioane de dolari. Erou pe Pământ şi apărător al adâncurilor, Arthur Curry (Momoa) va trebui să îşi dezvăluie  identitatea, să îşi folosească puterile pentru a ajuta omenirea şi să îşi accepte statutul predestinat, acela de rege al Atlantidei. În prezent, filmul, lansat pe 21 decembrie 2018, are la nivel mondial încasări de peste 1 miliard de dolari.
 
Pe locul al treilea s-a situat producţia Sony „Drumul unui câine către casă/ A Dog’s Way Home”, de Charles Martin Smith, cu încasări de 11,3 milioane de dolari în weekendul premierei.
 
Pe patru a urcat, un loc, filmul SF „Omul-Păianjen: În lumea păianjenului/ Spider-Man: Into the Spider-Verse”, având încasări de 9 milioane de dolari. Filmul, regizat de Bob Persichetti, Peter Ramsey şi Rodney Rothman, inspirat de personajele din cartea de benzi desenate a scriitorului Brian Michael Bendis şi a artistului plastic Sara Pichelli, lansată în 2011, prezintă aventurile unui adolescent afro-american din Brooklyn, New York, Miles Morales, care încearcă să se integreze într-o şcoală privată din Manhattan.
 
Pe poziţia a cincea în box office-ul nord-american, coborând trei locuri, s-a situat „Escape Room”, de Adam Robitel, cu încasări de 8,9 milioane de dolari. Horrorul prezintă povestea a şase necunoscuţi care ajung captivi în circumstanţe aflate dincolo de controlul lor şi sunt nevoiţi să-şi folosească iscusinţa şi să lucreze în echipă pentru a supravieţui, potrivit cinemagia.ro.
 
Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în box office-ul nord-american la sfârşitul săptămânii trecute este completat de „Mary Poppins revine/ Mary Poppins Returns”, de Rob Marshall (7,2 milioane de dolari), „Bumblebee”, de Travis Knight (6,7 milioane de dolari), „On the Basis of Sex”, de Mimi Leder (6,2 milioane de dolari), „The Mule”, de Clint Eastwood (5,5 milioane de dolari), şi „Vice”, de Adam McKay (3,2 milioane de dolari).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase