Home » D:News » O căţeluşă cu şapte pui, salvată de la înghet de un om al străzii

O căţeluşă cu şapte pui, salvată de la înghet de un om al străzii

Publicat: 14.01.2019
Un om al străzii din Alba Iulia a salvat de la îngheţ o căşeluşă cu 7 pui. Bărbatul a amenajat un cort în care a adus saltele, haine vechi şi pături. Impresionaţi de gestul lui, mai mulţi voluntari s-au mobilizat şi adună pentru el haine, încălţăminte de iarnă şi alimente.

Voluntarii care se ocupă de salvarea câinilor abandonaţi au descoperit cazul. Situaţia a fost semnalată grupului de voluntari de o persoană aflată în trecere prin oraş, care a văzut căţeluşa în apropierea autogării. Aceasta le-a spus voluntarilor că animalul este într-o situaţie critică din cauza temperaturilor mult sub zero grade de la acea oră şi pare a avea undeva pui, scrie Mediafax.

Georgiana şi Andreea, doi dintre voluntari, au plecat imediat s-o caute. După ce au ajuns în zona semnalată, au avut plăcuta surpriză să constate că animalul nu era chiar lipsit de ajutor.

Căţeluşa şi cei 7 pui se aflau într-un adăpost improvizat de domnul Vasile, un om al străzii care, în ciuda faptului că o duce foarte greu, mai ales în această perioadă, a găsit resurse să îngrijească cele opt suflete, să le ferească de ger şi să le asigure mâncare.

”Domnul Vasile este exemplul clar că atunci când există omenie se poate găsi şi o soluţie pentru cei aflaţi la nevoie, fie om sau animal. Ne-a impresionat foarte tare grija cu care el a amenajat un cort în care a adus saltele, haine vechi şi pături care să-i apere pe micuţi şi pe mama lor de frig”, afirmă Georgiana.

Ea a spus că bărbatul nu a vrut să vorbească despre situaţia lui, a recunoscut doar că în zilele mai geroase doarme într-un centru de noapte al Primăriei, însă despre animale, ce reprezintă ele pentru un om şi cum trebuie ocrotite, ar fi fost în stare să vorbească ore în şir.  Bărbatul a mai spus că, împreună cu alte 3-4 persoane aflate în aceeaşi situaţie, pun mână de la mână şi hrănesc mai mulţi câini abandonaţi în zona autogării, pentru că, spune el, ”oamenii care iubesc animalele sunt oameni”.

”Nici el, nici ceilalţi care au venit să vadă de ce ne aflăm acolo nu ne-au cerut nimic, nici măcar un colţ de pâine. Ne-au cerut, însă, să ne asigurăm câ atât căţeluşa, cât şi puii vor ajunge într-un loc în care să fie bine îngrijiţi. Noi am simţit că domnul Vasile şi ceilalţi tovarăşi ai lui trebuie răsplătiţi cumva, aşa că am început să strângem, de acasă, de la rude sau prieteni, obiecte de îmbrăcăminte călduroase, încălţăminte şi alimente pe care o să le ducem acolo, la ei. De asemenea, vrem să le propunem să lucreze cu ziua, în diferite locuri, dacă vor, ca să-şi îmbunătăţească puţin viaţa”, a povestit tânăra voluntară.

Pentru căţeluşă şi puii săi povestea are un final fericit. Ei au ajuns la o iubitoare de animale din Cluj, care îi va îngriji până la momentul adopţiei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase