Home » D:News » Polonia exclude echipamentele Huawei din viitoarea reţea 5G

Polonia exclude echipamentele Huawei din viitoarea reţea 5G

Polonia exclude echipamentele Huawei din viitoarea reţea 5G
Publicat: 27.01.2019
Polonia a luat decizia de a exclude echipamentele Huawei din dezvoltarea reţelei 5G, preferând să folosescă tehnologie din Europa, după ce un oficial al companiei chineze a fost arestat, sub acuzaţia de spionaj, conform Reuters.
„Arestarea unui spion înseamnă sfârşitul discuţiei”, a declarat un oficial al guvernului polonez, care a vorbit sub condiţia anonimatului. „Cred că chinezii nu vor fi prezenţi în 5G în Polonia”.
 
Compania finlandeză Nokia şi cea suedeză Ericsson sunt companiile europene din telecomunicaţii sunt alternativele pentru Polonia, care are cea mai mare economie din Estul Europei.
 
Preşedintele polonez Andrzej Duda a sugerat de asemenea eliminarea Huawei.
 
Oficialii au anunţat acum două săptămâni că a arestat un executiv Huawei şi un fost oficial polonez sub acuzaţia de spionaj. Huawei a concediat persoana arestată, care a negat acuzaţiile aduse.
 
A existat apoi o întâlnire între oficialii Huawei cu guvernul polonez pentru a discuta probleme de securitate.
 
Mai multe state din Occident au renunţat la folosirea echipamentelor Huawei după ce Statele Unite şi-a informat aliaţii că echipamentele Huawei ar putea fi foloste pentru spionaj. Compania chineză a negat acuzaţiile.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase