Home » D:News » Cum să bei mai multă apă. Sfături pentru o hidratare sănătoasă

Cum să bei mai multă apă. Sfături pentru o hidratare sănătoasă

Cum să bei mai multă apă. Sfături pentru o hidratare sănătoasă
Publicat: 03.02.2019
Apa este cea care ajută corpul să funcţioneze corespunzător. Organele, muşchii şi articulaţii, toate au nevoie de apă. Dacă nu este un obicei care face parte din rutina ta zilnică, iată câteva trucuri care te pot ajuta să schimbi acest lucru.
Apa din alimente. Majoritatea persoanelor consumă apă undeva la 20% doar din alimentele pe care le mănâncă într-o zi. Astfel, acesta, ajung în corp mai lent, dar vin la pachet şi cu nutrienţii necesari. Printre legumele şi fructele bogate în apă se numără: pepenele, castraveţii, dovleceii şi roşiile.
 
Supa. În pare parte, supa este apă şi, din fericire, există câte o reţetă pentru fiecare gust. Poţi să optezi pentru o supă de peşte, de pui sau chiar de legume. Mai mult, supa este ideală şi pentru răceală.
 
Adaugă încă un ingredient. Pentru a-i oferi gust, poţi adăuga în apă suc proaspăt de lămâie. Lămâia conţine antioxidanţi şi potasiu care ajută la menţinerea celulelor sănătoase, iar acidul citric ajută la digestie şi prevenirea pietrelor la rinichi.
 
Alimente sărate. Gustările sau alimentele sărate te vor face să simţi nevoia de cel puţin un pahar cu apă. Poţi încerca nucile sau alunele sărate, acestea fiind surse ideale de proteine şi fibre, omega-3 şi vitamina E potrivite pentru sănătate. Dar nu exagera consumându-le pentru că au foarte multe calorii.
 
Continuarea pe CSID.
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase